Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Cele mai tari plaje ale anului

Cele mai tari plaje ale anului

Autor:

Beach-Inspector, care se defineste ca ”prima platforma profesionista de informatii cu privire la plaje” a examinat 1600 de astfel de locuri din 52 de regiuni, pe baza a 120 de criterii.

 

cala conta 586353cecc35e 1 Cele mai tari plaje ale anului

Plaja Cala Conta, Ibiza

Spania domina clasamentul plajelor care-si taie rasuflarea, desi pana la urma este o chestiune de gust. Tari precum Grecia ,Kenya, Thailanda, Republica Dominicana, Israel, Indonezia dar si Marea Britanie sunt bine reprezentate la acest capitol.

whitehaven beach 59ce67ec90b67 Cele mai tari plaje ale anului

Whitehaven Beach (Australia)

In ultimii trei ani, oamenii de la ”Beach-Inspector” au fost trimisi in intreaga lume pentru a evalua plajele, nisipul, calitatea apei, infrastructurile (dusuri, restaurante, baruri, etc), curatenia, siguranta (salvamari, acces usor si sigur la apa) , pericolul (curentii, adancimea apei, dimensiunea valurilor), atitudinea fata de copii, ”potentialul romantic” si frumusetea vizuala a acestor locuri. Plajele au fost apoi clasificate in cinci teme: plajele ”Wow”, plajele  ”party”, plajele adaptate sporturilor nautice, plajele ”special ambiance” si plajele ”classic holiday”.

dolphin reef beach 586341c84390d 1 Cele mai tari plaje ale anului

Plaja Dolphin Reef (Israel)

Plajele din categoria ”Wow” sunt destinatii sa-si taie rasuflarea si care raman in amintierea turistilor pentru toata viata. Din 21 de astfel de plaje, cinci se afla in Spania si trei in Thailanda. In afara plajelor din Caraibe si din Mediterana, selectia Beach-Inspector include Kenya (manda Bay si Diani Beach) sau Porthcurno Beach din Cornwall (Marea Britanie). Conceptul acestor clasificari a fost inspirat din

manda bay 1 Cele mai tari plaje ale anului

De sus, plaja Manda Bay (Kenya) pare un peisaj de vis realizat în Photoshop. Din fericire, spun cei de la Beach-Inspector, locul este real

Top 10 plaje americane, publicat in fiecare an de Stephen P. Leatherman, alias Dr. Beach, detinatorul unui doctorat in stiinte de mediu. Insa cei de la Beach-Inspector au acoperit cele mai spectaculoase plaje din lume. Printre plajele din categoria ”Wow” selectate se numara: Manda Bay si Diani Beach (Kenya), Playa de Cofete (Spania), Playa de los Muertos (Spania), Playa de ses Illetes (Spania) ,Cala Mariolu (Italia), Dolphin Reef Beach(Israel), Whitehaven Beach (Australia) , etc.

elafonissi beach 5a16f3677959f 1 1 Cele mai tari plaje ale anului

Plaja Elafonisii din Creta

playa de las conchas 586358154aeed Cele mai tari plaje ale anului

Playa de Las Conchas (Spania)

praia de joao de arens 58634ab70f786 1 Cele mai tari plaje ale anului

Plaja Joao de Arens din Portugalia

diani beach  1 Cele mai tari plaje ale anului

Diani Beach (Kenya)    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!