AcasăNewsCele mai scumpe alimente din lume

Cele mai scumpe alimente din lume

Pepene negru

In timp ce noi dam cativa lei pe un pepene rosu in sezon, pepenele negru este unul dintre cele mai scumpe alimente din lume. Acesta poate ajunge si la aproape 5.500 de euro o singura bucata.

Pepene negru

Printre cele mai scumpe ingrediente de pe mapamond se numara si „aurul rosu”, adica sofranul, care creste inclusiv pe campurile din Gorj. Acesta este cel mai scump condiment din lume. Pentru a fi produs este nevoie de cantitati uriase de flori. Fiecare floare are doar trei stamine, de aceea, pentru a produce un singur kilogram, este nevoie de aproximativ 250.000 de flori.

Sofran

Nu-i de mirare ca sofranul se mai numeste „aurul rosu”, pentru ca un singur kilogram poate ajunge lejer la 18.000 de euro. Ceva mai ieftine sunt trufele albe. Un kilogram se vinde cu „doar” 14.000 de euro. Cea mai mare trufa care s-a vandut vreodata cantarea insa trei kilograme si a costat 330.000 de dolari. Din Japonia vine si o alta delicatesa: vita Kobe.

vita Kobe

Un kilogram se vinde cu 1.000 de euro pentru ca aceste cornute,  inainte de a ajunge in farfuriile celor mai bogati oameni din lume, duc o viata regeasca. Au parte de mai multe sedinte de masaj pe zi, asculta muzica si beau mai multi litri de bere sau de sake zi de zi. Puffer Fish este una dintre cele mai delicioase vietati subacvatice, dar si foarte veninoase.

Puffer Fish

Pentru a putea gati acest peste, bucatarii trebuie sa urmeze niste cursuri speciale care dureaza trei ani. La sfarsit primesc un certificat pe baza caruia pot prepara delicatesa, dar nu oricine reuseste: doar 35% dintre bucatari trec testul. O portie costa aproximativ 200 de euro.

Trufe
author avatar
Catalin Dumitrescu
565 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger