AcasăNewsCele mai bune destinaţii de primavara

Cele mai bune destinaţii de primavara

Cele mai bune destinaţii ale primaverii pentru turiştii din Europa combina oferta de atracţii culturale şi culinare cu promisiunea unei calatorii ferite de aglomeraţia lunilor in care fluxul vizitatorilor ajunge la cote maxime.

1.  Lacurile din nordul Italiei sunt prima alegere recomandata de platforma Insightguides. Raspandite la poalele Alpilor, lacurile sunt atracţiile cele mai de preţ pentru patru zone din nordul peninsulei, Piedmont, Lombardy, Trentino şi Veneto. La Lacul Maggiore poţi sa te bucuri de lumina unei zile blande in timp ce in fundal se ridica munţii cu creste inzapezite, deasupra spectaculoaselor insule. Dintre ele, cele mai cunoscute sunt Isola dei Pescatori (Insula Pescarilor) şi Isola Bella (Insula Frumoasa). Se mai poate vizita Isola Madre (Insula Mama), care are un program de vizitare mai strict, dar este cunoscuta pentru gradinile sale, menţinute dupa modele englezeşti in 1823 şi pentru castelul care adaposteşte capodopere ale artei dintre secolele XVI-XIX. Uimitoare este şi perspectiva oferita de lacul Como, unde pantele munţilor sunt colorate de sate pitoreşti. Garda este cel mai mare lac din Italia, masurand 2350 de kilometri patraţi, şi este la jumatatea distanţei dintre Brescia şi Verona. Cel mai vechi oraş de pe malul acestui lac este Sirmione, celebru pentru restaurante, baruri, cafenele şi magazine de lux dar şi pentru ca aici se spune ca ar fi avut o vila poetul roman Catullus, ale carei ruine se vad şi astazi.

Copyright 2018 ©<br >Free for editorial use image please credit Sail Training International<br >For more information please contact benclarksailtraininginternationalorg

2.  Stavanger, din Norvegia este prima recomandare de primavara pe care o fac jurnaliştii de la European Best Destinations. Este una dintre cele mai cautate destinaţii pentru cei care iubesc drumeţiile. Stavanger este un oraş liniştit, la o aruncatura de baţ de fiordurile Lysefjord şi de cascada Hengjane. Este cea mai veche destinaţie turistica din Norvegia, aici gasindu-se construcţii care au fost ridicate in secolul XVIII şi XIX intrate deja in patrimoniul Unesco. Felul in care au fost conservate cele 173 de case din lemn din centrul vechi al localitaţii a adus mai multe premii internaţionale oraşului dar şi faima de muzeul locuit.

3. Capitala Irlandei, Dublin, se anima de la primele raze de soare ale primaverii, şi nu prea ai cum sa ajungi aici in aceasta perioada şi sa nu prinzi un festival muzical sau culinar. Cum primavara precipitaţiile nu sunt aşa de dese ca in restul anului, iar temperaturile variaza in jurul valorii de 15 grade, mulţi recomanda o calatorie in capitala Irlandei pentru aceasta perioada. De la legendara catedrala Sfantul Patrick, la inchisoarea Kilmainham Gaol, transformata in muzeu de istorie şi Castelul Dublin pana la ocazia de a da nas in nas cu statuia lui James Joyce de pe Strada North Earl, in apropiere de suliţa din Dublin, monumentul luminii, oraul are multe de oferit in afara celebrei beri locale.

4. Oraşul Zadar, din Croatia este o noua atracţie de pe malul Adriaticii, dupa ce Dubrovnik şi Split, au ajuns bine cunoscute. Zadar se afla spre nordul coastei Dalmate construit in jurul unui centru vechi situat pe o peninsula şi renovat in ultimii ani folosind tehnologii care uimesc turiştii care vor sa descopere construcţiile vechi in lumina celor mai moderne instalaţii de iluminat. Oraşul se mandreşte şi acum cu titlul de Cea mai buna destinaţie europeana pe care l-a primit in 2016 de la belginenii care gestioneaza Best Destinations.

author avatar
Andrei Coman
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger