Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Cele 7 minuni ale lumii moderne!

Cele 7 minuni ale lumii moderne!

Autor:

Marea Piramida din Gizeh (Piramida lui Kheops), Templul din Efes, Farul din Alexandria, Mausoleul din Halicarnassos, Colosul din Rhodos, Gradinile suspendate din Babilon si Statuia lui Zeus din Olympia, au fost constructii colosale ale lumii antice, considerate pe drept cuvant adevarate minuni ale planetei.

 

tunelul canalului manecii Cele 7 minuni ale lumii moderne!

1.Tunelul Canalului Manecii. Leaga estul Frantei cu sud-estul Angliei, pe sub Canalul Manecii, la o adancime de 50 metri. A fost inaugurat in 1994, este lung de peste 50 de km si a costat 16 miliarde de euro.

Din pacate, a supravietuit doar cea mai veche dintre ele: Piramida lui Kheops(situata in Egipt, aproape de Cairo), a fost cea mai inalta constructie din lume timp de 3.800 de ani. In Evul Mediu, alte sapte constructii au fost selectate ca fiind cele mai impresionante din acea perioada:  Stonehege din Anglia, Colosseum-ul din Roma, Catacombele din Egipt, Mare zid chinezesc, Muzeul Hagia Sophia din Turcia, Turnul din Pisa si Turnul din Nanjing.

turn canada Cele 7 minuni ale lumii moderne!

2. Turnul National Canadian. Amplasat în Harbour Front,Toronto, este un turn de comunicatii de 553,33 metri înaltime și de la terminarea sa, în 1976, a fost cea mai înalta structura din lume vreme de 34 de ani.

In prezent, Societatea Americana de Ingineri a selectat structurile-minuni ale secolului XX: Tunelul Canalului Manecii(Anglia/Franta), Turnul National Canadian, Empire State Building din New York, Podul Golden Gate din San Francisco, Barajurile Delta din Olanda, Canalul Panama si Hidrocentrala Itaipu Dam din Brazilia.

empire Cele 7 minuni ale lumii moderne!

3.Empire State Building, New York. Terminat in 1931, celebrul zgarie-nori se afla la intersectia dintre Fifth Avenuee si West Street 34. Cladirea a fost cea mai inalta cladire din lume pentru mai mult de 40 de ani, intre anii 1931 si 1972. A fost terminata in 1931 si a rezistat pe primul loc in top pana ce a fost construit World Trade Center. In urma atacurilor teroriste cu bombe si distrugerea World Trade Center in 2001, Empire State Building a devenit din nou cea mai inalta cladire din New York City.

Golden Gate Bridge as seen from Fort Point Cele 7 minuni ale lumii moderne!

4. Podul Golden Gate, San Francisco. Lung de 2737 metri, podul fost inaugurat in 1937, devenind prima constructie uriasa din lume suspendata la peste 150 de metri deasupra nivelului apei.

bariere Olanda 12 Cele 7 minuni ale lumii moderne!

5.Constructiile Delta din Olanda. Dupa marile inundatii din 1953, olandezii au construit cea mai mare bariera(dig) din lume, cu o lungime totala de 3 km

panama Cele 7 minuni ale lumii moderne!

6.Canalul Panama. Traverseaza istmul Panama in America Centrala, legand oceanele Atlantic si Pacific, una dintre cele mai mari proiecte de inginerie intreprinse vreodata, cu un impact enorm asupra navigatiei si economiei. Canalul are o lungime de 77 de km si a fost deschis in 1914.

itaipu dam Cele 7 minuni ale lumii moderne!

7.Hidrocentrala Itaipu Dam, Brazilia. Construit acum 35 de ani pe fluviul Parana, barajul are o inaltime de 196 metri si este administrat de Brazilia si Paraguay. Este complexul hidroelectric care genereaza cea mai multe energie anual.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!