AcasăNewsCel putin 40 de morti in timpul violentelor de duminica din Siria

Cel putin 40 de morti in timpul violentelor de duminica din Siria

Cel putin 40 de persoane au fost ucise duminica in Siria, intre care 15 membri ai fortelor guvernamentale, in lupte violente si in atacuri ale rebelilor in toata tara, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), citat de AFP.

Acest bilant a fost anuntat in timp ce reprezentantii a peste 70 de tari erau reuniti la Istanbul pentru a spori presiunea asupra regimului sirian in vederea implementarii planului de iesire din criza al emisarului international Kofi Annan. Cinci rebeli, patru militari si un civil au fost ucisi in lupte violente din orasul Qurriye, din provincia Deir Ezzor (est), potrivit OSDO.

Alti patru soldati au murit intr-un atac comis de un grup de dezertori asupra unui convoi militar, duminica dimineata, in regiunea Jisr al-Shughur (provincia Idleb, nord-vest), in apropiere de frontiera turca, a adaugat ONG-ul. In aceeasi provincie, o femeie a fost ucisa de un lunetist in regiunea Maaret al-Nooman, iar lupte au izbucnit in apropiere de orasul Saraqeb intre rebeli si armata, care efectua perchezitii.

De asemenea, patru soldati au murit in confruntari violente din apropierea orasului Jassem, in provincia Deraa (sud). Trei soldati care au dezertat in cursul acestor lupte au fost prinsi si ucisi de un ofiter, potrivit OSDO. In estul acestei provincii, la Um al-Mayazen, doi civili au fost ucisi de fortele de securitate si trei membri ai serviciilor de securitate au murit intr-un atac rebel asupra vehiculelor lor, la Sehm el-Joulane.

La Homs (centru), doi civili au fost ucisi intr-un bombardament asupra cartierelor din centrul vechi si un altul cu focuri de arma. Alti cinci civili au fost ucisi de obuze in alte cartiere. Un tanar a fost ucis de tiruri de arma in cartierul Rukneddin, din nordul Damascului, in timpul unor perchezitii.In apropierea capitalei, un tanar a murit intr-o ambuscada a fortelor de securitate din orasul Dmeir, unde alte patru persoane au fost arestate, potrivit OSDO.

In provincia Hama (centru), patru civili au fost ucisi de tiruri in timpul unor perchezitii ale fortelor de securitate in localitatile Latamne, al-Jabine si al-Zokat.

author avatar
Ciprian Purice
91 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger