AcasăNewsCel mai tanar refugiat din Romania are patru zile

Cel mai tanar refugiat din Romania are patru zile

Omar este cel de-al doilea copil nascut la Centrul de Proceduri si Cazare pentru Solicitantii de Azil Radauti in aceasta luna.

Numarul persoanelor din Centrul de Proceduri si Cazare pentru Solicitantii de Azil Radauti a crescut cu un membru. Omar este primul copil al unei familii de refugiati, care a ajuns in Romania transferata din Grecia in cadrul programului de relocare intra UE.

Omar este cel de-al doilea copil nascut la Centrul de Proceduri si Cazare pentru Solicitantii de Azil Radauti in aceasta luna.

O femeie din Algeria a nascut, miercuri,  la maternitatea din localitate un baietel sanatos, Omar, cu o greutate de 2,7 kilograme. De ieri,  Omar locuieste alaturi de parinti in Centrul de Proceduri si Cazare pentru Solicitantii de Azil Radauti, informeaza Inspectoratul General pentru Imigrari. Evenimentul a creat entuziasm in randul celorlalti migranti din centru, care au fost nerabdatori sa-l cunosca pe cel mai tanar locatar. Omar este primul copil al unei familii de refugiati, care a ajuns in Romania transferata din Grecia in cadrul programului de relocare intra UE. Parintii micutului, tatal din Siria si mama din Algeria, se afla in tara noastra din luna august a acestui an. De atunci au parcurs procedurile privind acordarea unei forme de protectie internationala. Cererile lor au fost solutionate prin acordarea statutului de refugiat. In prezent sunt inscrisi in cadrul programul de integrare si parcurg etapele acestuia.

author avatar
eNational
246 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger