AcasăNewsCel mai puternic baron al drogurilor ameninta ISIS: Va smulg inima!

Cel mai puternic baron al drogurilor ameninta ISIS: Va smulg inima!

”El Chapo” Guzman il avertizeaza pe Abu Bakr al-Baghdadi sa nu-si vare nasul in drogurile cartelului Sinaloa

Temutul narcotraficant mexican Joaquin ”El Chapo” Guzman a vazut rosu in fata ochilor dupa ce a aflat ca un important lot de stupefiante apartinand cartelului Sinaloa a fost distrus de jihadistii Daesh.

”El Chapo” Guzman il avertizeaza pe Abu Bakr al-Baghdadi sa nu-si vare nasul in drogurile cartelului Sinaloa

Potrivit site-ului Cartel Blog, afiliat narco-mafiei, El Chapo a calificat, intr-un mesaj cu trimitere directa la liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, ”o mare greseala” tentativa jihadistilor de a perturba afacerile cartelului Sinaloa, ale carui filiere s-au infiltrat recent in Orientul Mijlociu, informeaza Sputnik. Se pare ca Statul Islamic nu inspira teama deloc cartelurilor mexicane, care au trimis pe retelele sociale o serie de comunicate belicoase, cum ar fi : ”Lumea este plina de oameni inarmati care utilizeaza violenta pentru a-si atinge scopurile si, in ciuda faptului ca suntem in afara legii, este de datoria noastra ca grupare inarmata sa asiguram securitatea poporului mexican. Ne vom bate pentru a ne apara tara impotriva oricarui eventual atac terorist sau tentativelor de intimidare”.

Nu voi dictati cum trebuie sa traiasca oamenii

Acest comunicat a fost atribuit cartelului mexican Zetas si se pare ca a fost inspirat de un mesaj criptat pe care Joaquin Guzman i l-a adresat liderului ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi. In documentul cu pricina, El Chapo se deda la amenintari directe si viscerale la adresa membrilor Daesh: ”Voi, ISIS,  nu sunteti soldati. Nu sunteti decat niste pasarici flescaite. Dumnezeul vostru nu va va salva de la adevarata teroare pe care v-o vor aduce oamenii mei daca mai continuati sa-mi sabotati afacerile. Nu voi dictati cum trebuie sa traiasca oamenii, iar oamenii mei o sa va faca terci. Pe viitor, oricarui fiu de catea care mai incearca sa perturbeze cartelul Sinaloa o sa-i smulg inima si o sa-i mananc limba”, informeaza Russia Today. Joaquin ”El Chapo” Guzman este cel mai important narcotraficant din Mexic. In timpul arestarii sale, in februarie 2014, a fost calificat drept cel mai puternic narcotraficant din lume. Guzman a reusit sa evadeze spectaculos din inchisoarea de maxima securitate Altiplano aflata la 90 kilometri vest de capitala Mexico, unde era incarcerat de mai bine de un an, devenind cel mai cautat om din tara. Cartelul Sinaloa a desfasurat un razboi sangeros impotriva armatei si politiei mexicane dar si altor carteluri rivale, printre care si Zetas. Din 2006, peste 80.000 de persoane au fost ucise in Mexic in violentele legate de traficul de droguri.

SUA vrea sa trimita 100.000 de soldati arabi contra Daesh

Aproximativ 100.000 de militari straini, din care 90.000 provenind din tarile arabe si din Golf au putea fi trimisi in Irak pentru a combate ISIS, a anuntat un parlamentar irakian, Hanan Al Fatlawi, informeaza Ria Novosti. Deputatul a primit informatii din surse sigure, dupa negocierile dintre senatorul american John McCain si premierul irakian Haider al-Abadi tinute in 27 noiembrie in centrul americano-irakian din Bagdad de coordonare a ostilitatilor contra ISIS. Hanan Al Fatlawi a mai informat ca 10.000 de soldati americani vor fi trimisi in vestul Irakului.

In premiera Statul Islamic vrea sa recruteze chinezi

Daesh a difuzat pentru prima data pe retelele sociale un cantec islamic in mandarina elogiind meritele ”luptei si mortii”, tintind posibili adepti in randurile musulmanilor chinezi, chiar daca recent jihadistii au asasinat un ostatic chinez, informeaza Le Figaro. Mesajul a venit via Al-Hayat Media Center, organul de comunicare al Daesh. De altfel, Al-Hayat difuzeaza comunicate, cantece si discursuri islamice in franceza, germana, engleza, rusa, bengali, kurda, uzbeca.

author avatar
Tudor Borcea
1.191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger