AcasăNewsCel mai batran… hotel din lume

Cel mai batran… hotel din lume

Sunt mai bine de 1300 de ani de cand Hosho Ryokan isi asteapta zilnic oaspetii. 717 este anul primei sale atestari. Si, daca tot suntem la capitolul recorduri, sa mai consemnam inca unul: de 46 de generatii, proprietarii hotelului apartin aceleiasi familii.

In Japonia, mai exact in Awazu Onsen, se afla acest ryokan, adica han, pentru ca asta inseamna si asta a fost la originile lui hotelul. Legenda spune ca locul i-a aparut in vis unui calugar budist, Taicho Daishi. O zeitate i l-a aratat si i-a spus ca acolo se afla un izvor cu ape calde, vindecatoare. Si mai spune legenda ca localnicii, sfatuiti de calugar, au venit aici sa scape de dureri, scaldandu-se in apele izvorului. Ceea ce s-a si intamplat. Miracolul a fost spus tuturor celor intalniti, iar faima hanului a ajuns, in timp, departe.

Astazi, la fel ca in vechime, turistii intra in apa calda cu siguranta ca vor lasa in urma orice neplacere: trupeasca si nu numai. Spa-ul Hosho este celebru. Incaperile au fost in parte pastrate in variantele lor traditionale de decorare, insa unele au fost modernizate. Pentru cei care vor confort maxim. Un restaurant, o sala de teatru, un muzeu al artelor traditionale locale si chiar un festival ce se tine aici completeaza tabloul unui spatiu de poveste.

author avatar
eNational
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger