Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Cei mai bogati bugetari tin avioanele la sol

Cei mai bogati bugetari tin avioanele la sol

Autor:

Dupa ce au esuat negocierile dintre Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian(ATSR) si Ministerul Transporturilor, salariatii ROMATSA intra de astazi in greva pe termen nelimitat, incepand cu ora 9.00. Adica fix inainte de minivacanta de Rusalii.

 

haos 2 720x450 Cei mai bogati bugetari tin avioanele la sol

Ca sa obtina 300.000 de euro de cap de pensionar anticipat, grevistii de la ROMATSA arunca in aer si minivacanta de Rusalii

„Greva ar putea sa dureze o ora-doua, poate trei, sau sa continue pe termen nelimitat daca nici maine (marti dimineata – n.r.) nu se va ajunge la nicio concluzie”, a precizat liderul de sindicat, Gabriel Tudorache. Principala revendicare a grevistilor si cea la care Ministerul Transporturilor nu a cedat priveste acordarea a 60 de salarii in momentul in care un salariat ROMATSA vrea sa plece anticipat la pensie. In contextul in care un salariu mediu in cadrul ROMATSA este de circa 5.000 euro, un salariat ROMATSA care doreste sa plece anticipat la pensie, ar urma sa primesca un bonus de aproximativ 300.000 euro! La aceasta leafa de peste 5.000 de euro se adauga spor de vechime, pana la 25%, spor pentru conditii grele 15%, spor pentru complexitatea dirijarii 26% si spor pentru lucru in ture-23,5%. Un calcul simplu arata ca un salariat Romatsa are un venit de aproximativ 40.000 de lei, echivalentul a 27 de salarii minime. Scandalizat de situatie, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a anuntat ca va trimite Corpul de control la ROMATSA pentru o clarificare a tuturor aspectelor semnalate in presa in ultima perioada, inclusiv acela privind megasalarizarile de acolo.  In plus, greva de la ROMATSA aduce haos si in turism.


1 Comentariu la Cei mai bogati bugetari tin avioanele la sol

  1. costea

    Nu s-ar putea să aibă Aviația Română specialiști care să intervină în cazuri ca acestea.
    Nemernici aceștea se cred ,,D-zeu” (D-zeii voștri de escrocii)


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!