AcasăNewsCei care au furat tablourile din Olanda planuiau sa le arda

Cei care au furat tablourile din Olanda planuiau sa le arda

(foto: revistatango.ro)

Se pare ca hotii tablourilor furate din muzeul din Olanda planuiau sa arda operele de arta din cauza scandalul creat pe marginea lor.

(foto: revistatango.ro)

 

Potrivit declaratiilor reprezentantilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, autorii marelui jaf din octombrie 2012, de la muzeul din Rotterdam, aveau de gand sa arda operele de arta din cauza scandalului care s-a creat in Romania. Cei de la DIICOT au explicat in dimineata zilei de vineri ca exista au o interceptare in acest sens.

„Mai bine nu le mai luam. Ar trebui sa le ardem”, ar fi fost afirmatia unuia dintre hoti, Radu Dogaru, dupa cum a aratat in fata judecatorilor Tribunalului Bucuresti procurorul DIICOT, potrivit Romania TV. De asemenea, procurorul le-a explicat magistratilor ca Dogaru nu a putut sa justifice despre ce obiecte era vorba. In plus, se pare ca tot el a adus doua tablouri, de Henri Matisse si Paul Gaugain la expertul Mariana Dragu.

Chiar daca procurorul DIICOT a cerut la inceputul sedintei ca audierile sa fie secrete, instanta de judecata a respins cererea, iar cei trei s-au prevalat de dreptul la tacere.

Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie si Radu Dogaru au fost arestati pentru comiterea jafului pe teritoriul unui stat strain si pentru marimea prejudiciului, aproximativ 18 milioane de euro fiind valoarea de asigurare, a motivat instanta Judecatoriei Sectorului 5 Bucuresti, care a admis in 21 ianuarie propunerea DIICOT.

author avatar
Andra Nesu
293 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger