AcasăNewsCeausestii, votati in Parlament

Ceausestii, votati in Parlament

Cu mult circ în comisii şi fără emoţii în Parlament, guvernul Dăncilă a fost parafat

In timp ce „patronul” Dragnea negociaza bob cu bob fiecare vot pentru a se asigura ca madam premier Dancila va trece cu bine de Parlament, alesii i-au audiat in comisii pe viitorii membri ai Guvernului. Tot bob cu bob, dar asta nu inseamna ca recolta finala a fost de calitate. Doar promisiuni peste promisiuni, mai ceva la congresele Ceausestilor. Cu toate ca unii sunt analfabeti ca si cuplul de renume mondial, ministrii lui Dragnea-Dancila merg cu „realizarili” inainte. Vii si puternice aplauze!

Cu mult circ în comisii şi fără<br >emoţii în Parlament guvernul<br >Dăncilă a fost parafat

Ca sa aiba cat mai multi pesedisti un oscior de ros, de Afacerile Externe ale Romaniei se vor ocupa nu mai putin de cinci oameni: patru ministri (cei de la Externe, Afaceri Europene, Romanii de Pretutindeni si Fonduri Europene) plus vicepremierul responsabil cu implementarea parteneriatelor strategice – Ana Birchall. Vicepremier fara portofoliu si atributii concrete, Birchall va da din gura ”corect si constructiv” in timp ce va coordona parteneriatele strategice ale Romaniei. In plus, va ”impulsiona” zonele nevalorificate prea bine pana in prezent, in special ”zona economica”. Ne-am scos!

Educatia ramane corigenta la romana

Urmas la propriu si la figurat al agramatului Liviu Pop, viitorul ministru al Educatiei Valentin Popa a fost singurul care s-a ales cu ceva concret de pe urma audierilor: Opozitia i-a facut cadou o carte de gramatica a limbii romane si panglica – obiect botezat de Popa ”pamblica”.

Aderarea la Schengen, un mizilic pentru Melescanu

Deranjat de la partida de sah inceputa cu pensionarii din Cismigiu, Teodor Melescanu a pierdut la audieri doar atata timp cat sa-i asigure pe parlamentari ca prioritatile MAE „sunt cele inscrise in programul de guvernare iar aderarea la spatiul Schengen este floare la ureche: „este o chestiune relativ simpla, pentru ca Romania indeplineste toate criteriile tehnice”. De unde se deduce ca Romania nu a aderat inca doar pentru ca Melescanu este preocupat doar de chestiunile cu adevarat complicate si nu de mizilicuri diplomatice gen intrarea in Schengen.

Lipsa de energie a Opozitiei preocupa ”new entry”-urile

Una dintre prospaturile guvernamentale, ministrul Energiei Anton Anton, a facut apologia domeniului pe care il va pastori: ”Este unul dintre domeniile cruciale ale economiei. Nu avem energie, nu se aprinde becul. Nu avem energie, nu functioneaza telefoanele”. In context, Anton Anton a lasat sa se inteleaga ca Opoztitia nu prea are emergie – ”opozitia nu mi-a pus intrebari incuietoare sau de-astea cu tendinta” – ceea ce denota ca macar are simt de observatie.

Carmen Dan se scapa singura de bube  

Cu zambetul revenit pe buze dupa disparitia lui Tudose, Carmen Dan s-a debarasat in fata parlamentarilor de cocoasa numita Sebastian Ghita si a lipit-o pe umerii lui Tudorel Toader. Ghita nu a fugit in mandatul meu, dar a fost identificat in mandatul meu, mai departe este treaba Ministerului Justitiei, el este responsabil cu procedura de extradare – s-a spalat pe maini fosta si viitoarea ministra de Interne.

Ministrului Teodorovici ii pute mai putin ”revolutia fiscala”

Critic inversunat al ”revolutiei fiscale” atunci cand privea lucrurile de pe margine, Eugen Teodorovici si-a nuantat pozitia dupa ce a fost proptit in jiltul de ministru de Finante. ”O sa discut o zi- doua- trei acolo la Finante sa vad exact care sunt punctele de vedere ale colegilor. Dupa aceea va voi spune punctul meu de vedere”, i-a plimbat Teodorovici pe ziaristii care l-au intrebat daca va mentine sau nu ma­surile fiscale gen transferul contributiilor sociale la salariati.

author avatar
Simona Badulescu
290 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger