Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ceausescu, peste Regele Mihai

Ceausescu, peste Regele Mihai

Autor:

Fostul dictator comunist nu sta chiar rau in sondaje si este perceput de romani drept  o personalitate marcanta a Romaniei moderne si contemporane.

 

ceausescu Ceausescu, peste Regele Mihai

Fantoma “celui mai iubit fiu al poporului” inca mai bantuie prin mintile romanilor

Intr-un  sondaj realizat de CT&Research, Ceausescu are un procent de 26%, urmat de Regele Mihai – 21,4%, Regele Ferdinand I – 11,6%, Regele Carol al II-lea – 5,4% si Nicolae Iorga – 4,9%. Pe urmatoarele locuri se situeaza, in ordine: Regina Maria – 4,8%,  Nicolae Titulescu – 4,1%, Ion Iliescu – 3,5%,  Ion Antonescu – 3,1%, Gheorghe Gheorghiu Dej – 2,4%,  Ion I.C. Bratianu – 2,3%,  Corneliu Coposu – 2,3%, Traian Basescu – 1,1%,  Klaus Iohannis – 1,0%,  Emil Constantinescu – 0,4%. In topul personalitatilor culturale conduce Constantin Brancusi-30,3%, urmat George Enescu – 18,6%, Nicolae Iorga – 8,8%, Mircea Eliade – 6,2% si Gheorghe Zamfir – 6,1%. Lista continua cu Maria Tanase – 6,0%; Emil Cioran – 4,0%; Marin Preda – 3,4%; Petre Tutea – 2,5%; Eugen Ionescu – 1,6%; Nicolae Steinhardt – 1,2%; Constantin Noica – 1,1%; Dumitru Staniloae – 1,0%; Sergiu Celibidache – 0,8% si Zoe Dumitrescu Busulenga – 0,1%. In acelasi sondaj, 85,4% dintre romani isi asuma cu mandrie identitatea, dar numai 30,2% obisnuiesc sa arboreze tricolorul de ziua nationala a Romaniei. Cercetarea mai arata ca Bulgaria (26,9%) este considerata “cel mai bun vecin al Romaniei” (Republica Moldova – 23,1%; Serbia – 12,4%; Ungaria – 8,1%), in timp ce 61,9% dintre respondenti sustin unirea Romaniei cu Republica Moldova.


9 comentarii to Ceausescu, peste Regele Mihai

 1. Floridecincinal

  Cred si eu ca Ceasca e popular, in varianta impuscata :))

 2. Basereincarnat

  Sondaje inventate de Dragnea ca sa isi justifice visele lui penibile de dictatura. Daca era asa de popular Ceasca de ce a fost singurul conducator roman dat jor prin revolutie si impuscat de popor? Peste cateva zile aniversam Revolutia din 1989 si ne aducem aminte cum muream de foame si de frig in case, cu o panine pe zi primita pe cartela, iesei sa protestezi ca mori de foame sau faceai greva erai impuscat imediat etc etc.

  • MARINELU

   Daca mureai, acum nu mai comentai. Probabil ca nici nu erai nascut.

   • Trump2.0

    Cine e responsabil cu plecarea masiva a romanilor din tara? Partidul de sobolani intitulat psd, neomarxistii ca au tot fost la putere de la revolutie incoace. Degeaba l-ati dat jos pe Ceasca ma ca nu ati reusit sa va ridicati la nivelul lui, acum lumea il regreta. Nici in razboi nu putea o tara sa piarda 20% din populatie cum ati reusit voi prin guvernare hotomana si fara scrupule.
    Ultima gaselnita a vagabonzilor rosii: este necesar sa eliberam hotii din puscarii prin OUG ca sa bata si sa violeze oamenii pe strazi si sa le sparga casele, ca sa plece toti romanii care au mai ramas din tara sa depopulam si ce a mai ramas din Romania

 3. Anonymous

  Asa este MARINELU. Bun raspuns ai dat acestui ignorant de Basereincarnat. Multi idioti in tara noastra care habar nu au ce vorbesc.

 4. Trump2.0

  Politica economica dezastruoasa a guvernelor psd de dupa revolutie a dus la infometarea si exilul fortat a milioane de romani si moartea prematura a altor milioane. Asta ii face pe multi sa il regrete chiar si pe un dictator nebun cum a fost Ceasca

 5. Lupulesi

  CESCUȚA SUPERSTAR!
  Gospodinele au rămas marcate când după ce așteptau carne🥩 toata săptămâna la coada dar canci, l~au văzut pe Cescuța cum dansa brakdance🕺 la Târgoviștea.Totusi stam bine dacă în topuri nu e Stalin, Guță și Hungaria…

 6. Lupulesi

  Domnu Chelescu de la sondajeprecomandatepretbun. Com. Dați doamne ceva și cu jidani sa fim model!

 7. Lupulesi

  Doamne și cum Pisda masi a ieșit toată lumea în Strada la Rege câteva milioane, Eminescu geniul național nu are nici 0,oo1%,si e mereu coada la Sfântul Ardealului?


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!