AcasăNewsCeata afecteaza mare parte din tara. COD GALBEN in Capitala si zeci...

Ceata afecteaza mare parte din tara. COD GALBEN in Capitala si zeci de judete, inclusiv pe autostrazi si DN-uri

Negura a cuprins, inca de la primele ore ale zilei, mare parte din tara. Atat Bucurestiul, cat si 32 de judete se afla, luni dimineata, sub incidenta unor atentionari nowcasting COD GALBEN de ceata.

Si, avand in vedere ca fenomenul care duce la scaderea vizibilitatii la nivel local sub limita a 200 de metri, izolat si mai mult decat atat, respectiv sub pragul a 50 de metri, se va semnala inclusiv pe autostrazile, drumurile nationale si europene care strabat mai multe judete din randul celor aflate sub atentionare, participantilor la trafic li se recomanda sa circule cu atentie si viteza adaptata conditiilor meteo nefavorabile.

Din cate anunta specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie, pana la ora 10 va fi ceata in judete din sudul, centrul si estul tarii – Dolj, Olt, Gorj si Valcea, in Sibiu, Mures, Brasov, Covasna si Harghita, precum si in Botosani, Iasi, Vaslui, Galati, Neamt, Bacau si Vrancea, dar si in zonele joase din jud. Timis, Caras-Severin si Hunedoara, inclusiv pe drumurile nationale si europene aferente acestora.

Nu scapa de negura, cel putin pana la ora 11, nici locuitorii din Ilfov, inclusiv cei din Capitala, dar nici cei din Teleorman si Giurgiu, Braila, Ialomita si Calarasi. De asemenea, ceata se va semnala, din cate anunta ANM, si in zonele joase din judetele Arges, Dambovita, Prahova si Buzau, inclusiv drumurile nationale si europene aferente, dar si pe autostrazile Bucuresti- Pitesti, Bucuresti-Constanta si Autostrada Transilvania – A1, A2 si A3. Tot pana la ora 11 este valabila o atentionare nowcasting COD GALBEN de ceata pentru judetele Constanta si Tulcea.

Si mai persistenta se va dovedi negura in judetul Cluj, unde meteorologii se asteapta ca fenomenul ce va duce la scaderea vizibilitatii sub 200 de metri, izolat si sub limita a 50 de metri, sa se semnaleze pana la pranz, respectiv pana la ora 12.

author avatar
Cristina Stefan
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger