AcasăNewsCea mai scumpa vacanta din lume: 100 de milioane de dolari

Cea mai scumpa vacanta din lume: 100 de milioane de dolari

Poreclit „My Everything“, Regele Arabiei Saudite s-a relaxat într-un palat marocan

Bineinteles, cel care si-a permis aceasta extravaganta este nimeni altul decat Regele saudit Salman. Acesta a platit 100 de milioane de dolari pentru o luna de vacanta in orasul Tanger din Maroc.

Poreclit<br >My<br >Everything<br >Regele Arabiei<br >Saudite<br >s a relaxat<br >într un palat<br >marocan

Considerat a fi a doilea cel mai bogat om din lume, dupa Regina Marii Britanii, Regele Regele Salman Bin Abdulaziz Al Saud, custode al celor doua sfinte moschei, Mecca si Medina, sef al Casei de Saud, a fost Guvernator al provinciei Riyadh, timp de 48 de ani. In 2015 a fost incoronat ca al saptelea monarh, de la intemeierea Regatului Arabiei Saudite, dupa decesul fratele sau, regele Abdullah.

Suita sa<br >a numărat<br >1000 de<br >persoane<br >și a ocupat<br >un întreg<br >hotel<br >de lux

Vacanta lui Salma a inceput la sfarsitul lunii iulie si trebuie mentionat faptul ca a tras la chiar proprietatea sa din Maroc, care se intinde pe o suprafata de 299. 478 metri patrati, deci in suta de milioane platita nu intra propria sa cazare. Suita regelui a fost alcatuita din 1.000 de persoane printre care se numara ministi, consilieri, rude, personal de securitate, dar si parteneri de afaceri ai acestuia. Pentru a se situa toti in apropierea regelui, au fost inchiriate 800 de camere  in cele mai scumpe hoteluri din oras. Pentru deplasare s-au folosit nu mai putin de 200 de masini, in afacera celor sosite odata cu seful statului saudit. De altfel, costul acestei excursii reprezinta 1,5% din PIB-ul Marocului. Proprietatea lui Salman din Tanger este inconjurata de ziduri in lungime de1.500 metri si este pazita de 30 de militari din garda regala marocana. In interior exista mai multe restaurante de top, o unitate medicala autonoma si nenumarate camere.

Altii prefera Turcia

Prințul Al Waleed bin Talal bin<br >Abdulaziz Al Saud a preferat<br >Bodrum Turcia unde s a dat<br >cu bicicleta la bustul gol

Dar nu numai regele Salman are dreptul la vacanta. Printul Prince Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz Al Saud, in varsta de 62 de ani, s-a urcat la bordul iahtului sau de 280 de metri lungime si a navigat spre Turcia. Asa dupa cum se vede si din fotografii, Altetea Sa s-a dat cu bicicleta prin orasul turistic Bodrum, pe malul Marii Egee. Printul, a carui avere este estimata de Forbes la circa 18 miliarde lire sterline, a purtat numai un sort galben, pantofi asortati la culoare si o pereche de ochelari de soare. In schimb a fost insotit de 12 garzi de corp, si ei tot pe biciclete. Iahtul de care vorbeam mai sus a fost cumparat de Al-Waleed in 1991 cu 40 de milioane de dolari si se stie ca a apartinut inainte lui Donald Trump. In afara celor 31 de oameni ai echipajului, iahtul poate primi 22 de pasageri de lux, are elicopter, piscina si sala de cinema. Iahtul a aparut si in filmul din suita James Bond „Sa nu spui nu niciodata”. Spre deosebire de Regele Salman, printul saudit a avut nevoie de numai sase masini VIP in excursia sa, si a fost deseori insotit si de doua autovehicule ale  politiei care ii facilitau traseele.

author avatar
Catalin Dumitrescu
746 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger