AcasăNewsCea mai mare piata de masini blindate second-hand

Cea mai mare piata de masini blindate second-hand

In Brazilia, multinationalele le cer expatilor sa umble numai in masini blindate

Teama de atacuri armate sau de gloante ratacite a facut din Brazilia prima piata mondiala in acest segment. Dar criza economica i-a impins pe numerosi cumparatori sa cumpere vehicule de ocazie.

In Brazilia multinationalele le cer expatilor sa umble numai in masini blindate

Blindarea unei masini noi costa aproximativ 13.000 de euro, practic cat o masina iar faptul ca brazilienii opteaza pentru un vehicul de ocazie deja blindat permite economii substantiale. In Brazilia, sectorul automobilelor blindate este o afacere de 245 de milioane de dolari pe an, ceea ce a facut ca tara sa se afle in fruntea clasamentului mondial la acest capitol. Mexic, un alt actor major pe  aceasta piata, a blindat 3000 de vehicule in 2017 iar Brazilia 15.000, chiar daca in ambele tari insecuritatea cetatenilor a continuat sa se deterioreze. Anul acesta, patronii firmelor de blindaj auto afirma ca piata second-hand a explodat. Recesiunea economica din 2016 a adus nivelul vanzarilor de masini noi la cea mai joasa treapta din ultimii zece ani.

Blindarea unei masini noi costa 13000 euro

Automat, piata second-hand de vehicule blindate a crescut. Cel mai vandut model de autoturism blindat in 2017 a fsot Toyota Corolla, cea mai mica si mai ieftina masina care permite operatiunea de blindare, o operatiune care creste greutatea vehicului cu 12% . Nesiguranta crescuta si Brazilia, violentele cu arme de foc in special, sunt principalele motive pentru care automobilistii investesc in modele protejate. Anumite multinationale le cer expatilor sa circule numai in masini blindate in aceasta tara care este una din cele mai violente din lume. Anul trecut, a batut un sinistru record cu 63.880 de omucideri, adica sapte morti pe ora. Dar, a avea o masina blindata este si o chestiune de statut social in Brazilie. Trei sferturi din operatiunile de blindaj se fac in Sao Paolo, unde se afla si cea mai mare flota de astfel de masini din tara. Dar, in Sao Paolo, cel mai bogat stat brazilian, rata crimelor este cea mai scazuta: 10,9 la 100.000 de locuitori, fata de media nationala de 30,3. In statele sarace din nord-est, rata este mult mai mare dar putini automobilisti conduc aici masini blindate. Deseori, afirma specialistii pietei, o femeie observa ca vecina sa are o masina blindata si-i cere sotului ei sa-i cumpere si ei una.

author avatar
Tudor Borcea
949 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger