AcasăNewsCe vreti, ma, sa va zugravim si casele?

Ce vreti, ma, sa va zugravim si casele?

Le-am restituit imobilele. Am pus presedinte un neamt de-al lor. Si ambasadorul Germaniei e tot nemultumit!

Mare e gradul de curvasareala in politica externa si multe fufe se dau domnisoare desi au genunchii juliti si caimac in coltul gurii. Dar, inteleg ca asa se procedeaza in diplomatie, scuipi unde-ar trebui sa inghiti si pe urma urli ca nu ti-a placut. Ohoo, si cate otrepe nu-s prin ambasade, zilnic scoate capu-n lume cate un exemplar d-asta ce prinde glas pe vreun subiect de doi bani. Deh, cumva trebuie sa-si justifice si el sederea in Romania, oaresce valva creata da bine acasa, in ochii sefilor!

Le am restituit imobilele Am pus presedinte un neamt de al lor Si ambasadorul Germaniei e tot nemultumit

Bunaoara, desi sunt convins ca el nu se incadreaza catusi de putin in descrierea de mai sus, s-a apucat sa ne traga de urechi si ambasadorul Germaniei la Bucuresti. Cord Meier-Klodt e ultimul excelent (nu asa li se zice astora de-s un fel de purtatori de cuvant?) – eu i-as spune chiar reusit – care vrea sa vada Romania in pozitia mama iedului. Nicio aluzie la posibile altfel de orientari sexuale, fiecare iubeste ce Mioara vrea, sa fie clar! Buuun, acum sa revenim. Invitat la dezbaterea „100 ani – Romania moderna si rolul minoritatilor. Minoritatea germana ca stimulent al dialogului comunitar”, reusitul diplomat german a varsat cateva lacrimi pe care, chipurile, i le provoaca Guvernul Dancila cand refuza sa se distanteze public neconditionat de defaimarile unor inalti politicieni romani la adresa minoritatii germane din tara.

Mai sa fie, dar pe asta chiar n-o stiam! Auzi, comunitatea nemtilor e defaimatata in Romania! Sunt oprimati, bietii membri (si nemembri) ai Forumului Democrat al Germanilor din Romania. Daaa, atat de rau o duc de n-au timp sa tina pasul cu retrocedarile pe care Statul asta infestat cu „ciuma rosie” le-a acordat (si continua s-o faca) urmasilor unor sasi ori svabi plecati de bunavoie prin ‘60-’70! Ce-ar vrea acum onorabilul ambasador Clondir, sa le si zugravim casele?! Bai, dar nu va este putin rusine? Stapaniti zone intregi prin Transilvania (ca de economia nationala nici n-are rost sa mai pomenesc!) si acum tot voi va vaitati? Pai, in ce tara din Uniunea Europeana s-au mai vazut atatea drepturi acordate minoritatilor precum in Romania? Unde s-a mai pomenit sa-l pui presedinte pe unul de nu-i neam de-al tau? Si, totusi, romanii au facut-o, ba chiar erau convinsi ca sasul Klaus e garantul seriozitatii si nicidecum doar un banal sef de stat vilegiaturist?

Altfel, de ce nu se da de ceasul mortii herr Butelca si atunci cand multinationalele germane cara din Romania tot profitul, lasand doar praf pe bilanturile contabile depuse la ANAF?

author avatar
Nicholas Cezar
2.465 afisari

6 COMENTARII

  1. Pai dc nu va convine ca multinationalele germanesti scot profitul din tara vb cu prietenul vostru Livache sa puna partidu’ cu mustata sa schimbe legea pt ca voi sinteti oficina lor si ii sustineti enorm. Insa nu are el suficienti cojones pt asa ceva.

  2. Cand cineva iti atrage atentia ca ai gresit prin comportament si etic ,se trzesc unii ziaristi sa arunce cu laturi si sa apostrofeze pe cei care ne atrag atentia. Dupa ce sunte cu etica si morolitatea la pamant mai suntem si orgoliosi.

  3. Asa cand dai un deget iti ia mana. Ca Ong-UDMR le intinzi mana copiilor sa invete romana ca nu vor sti cum sa aranjeze cu autoritatile sa taie paduri sa fie si ei smecheri ca primarii si udemeristii mari. Ei vor sa-i tampeasca numai maghiara da nici aia nu o știu bine. Ati vazut Orban sa discute cu un copil, nu ca nu se inteleg. Stiu asa o secuiască de la mama total diferita de maghiara. Ca si cum vorbesc eu in romana cu un american de origine romana de 3 generatii. Adica bunicul lui a fugit la razboi. Adica mai mult ne intelegem cu mainile… decat romaneste mai repede comutam alta limba speta americana ca numai engleza nu vorbesc americanii.

  4. Domnu’ ziarist , stii cum arata marile orase din Ardeal in comparatie cu orasul miticilor ? stii ca sunt zone unde nu exista somaj si ca e nevoie de mana de lucru ?
    sti ca firmele germane merg „zeiss” si nu cer nimic de la nimeni ? tu vorbesti de zugravit?

    • Nu stie. Ptr ca n-re cum sa stie ceva ce nu exista, vorba bancului cu ardeleni..Stii mai bine tu cat e salariul in platforma la Sibiu fata de Cluj sau Bradov!??? Ori esti pensionar ori nu esti sibian.Si da, zugravim deja. Chirii ptr toate liceele, gradinitrle, muzeele si sltele ptr care se platesc chirii grase.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger