Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » CE vrea schimbarea cartilor de identitate

CE vrea schimbarea cartilor de identitate

Autor:

Comisia Europeana propune obligativitatea introducerii datelor biometrice pe cartile de identitate din Uniunea Europeana, pentru evitarea folosirii documentelor false de catre infractori de drept comun si de teroristi, in contextul in care Romania este pe primul loc in clasamentul falsificarilor.

 

carte de identitate noua0 CE vrea  schimbarea cartilor de identitate

Noile carti de identitate ar deveni cel mai greu de falsificat din lume

“Comisia Europeana propune imbunatatirea elementelor de securitate ale cartilor de identitate ale cetatenilor UE (…). In contextul in care aproximativ 80 de milioane de europeni nu au carti de identitate care sa poata fi scanate deoarece nu au elemente biometrice de identificare, obiectivul este blocarea utilizarii documentelor false de catre teroristi si infractori de drept comun care vor sa ajunga din state extracomunitare in spatiul UE”, anunta Comisia Europeana. Printre masurile propuse de Comisia Europeana se numara adoptarea unor standarde comune de securitate la nivel comunitar si “obligativitatea transpunerii datelor biometrice pe cardurile de identitate”, adica a amprentelor si imaginilor faciale. “Securitatea a fost una dintre prioritatile actualei Comisii Europene inca din prima zi. Continuam sa sustinem eforturile statelor membre de a proteja mai bine cetatenii si de a le garanta drepturile. Astazi, intensificam actiunile pentru a-i lipsi pe infractorii de drept comun si pe teroristi de instrumentele si resursele de care au nevoie pentru a comite delictele, respectand angajamentul in sensul unei Uniuni Europene care sa ofere protectie”, a declarat Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene.


1 Comentariu la CE vrea schimbarea cartilor de identitate

  1. SAN

    eu promit sa nu calatoresc in vest pana la sfarsitul vietii.asa ca nu am nevoie de alt act de identitate. altfel ma fac suveran fiinta vie.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!