AcasăNewsCe transmit semnaturile lui Trump si lui Kim?

Ce transmit semnaturile lui Trump si lui Kim?

Scrisul lui Trump pare un EKG in timp ce a lui Kim denota perfidia asiatica. Amandoi se cred buricul pamantului

La summit-ul de la Singapore, cei doi sefi de stat au semnat un document comun care mentiona denuclearizarea peninsulei Coreene si angajamentul de a dezvolta noi relatii bilaterale. Dar ce releva scrisul celor doi presedinti prin prisma unei analize grafologice?

Scrisul lui Trump pare un EKG in timp ce a lui Kim denota perfidia asiatica Amandoi se cred buricul pamantului

Marie-Francoise Barbot, grafolog, a analizat semnaturile celor doi lideri. ”Semnatura lui Donald Trump arata ca o electrocardiograma. Ea tradeaza dorinta lui Trump de a oferi o imagine puternica si combativa despre el, o nevoie de omniprezenta si dorinta de a avea impact asupra altora”, afirma expertul francez. ”Formele literelor se intind excesiv in sus, subliniind o anumita megalomanie. Sensul masurii lipseste”. In continuare, apreciaza ea, ”prezenta unghiurilor, scrisul ascutit, denota o agresivitate latenta. Semnatura este extrem de legata, a unui om care nu lasa nimic si merge pana la capat in actiunile sale”. Pentru grafolog, semnatura presedintelui american aduce cu un arc gata sa explodeze. O incordare care dezvaluie tendinta sa de a se controla vizibila in literele mari D si P. Pe de alta parte, noteaza Barbot, Trump isi inchide semnatura pe dreapta, ”ceea ce reflecta o anumita rigiditate mentala”.

Orgoliu si duritate pentru Kim

Pentru un grafolog occidental, semnatura lui Kim Jong-un in limba coreeana este dificil de analizat, reperele nefiind similare cu grafia latina. ”Este excesiv de mare si de etalata, ceea ce dezvaluie mult orgoliu si constiinta de a fi o persoana neobisnuita. Presiunea scrisului este neregulata ceea ce evoca o energie fluctuanta si o implicare in proiecte care pot diferi de la un moment la altul. Trasaturile finale, care merg in sus, sunt insa pierdute, ceea ce poate arata ca liderul nu merge mereu pana la capat in actiunile sale”, spune Marie-Francoise Barbot. Liniile rigide si subtiri ale scrisului dezvaluie insa o puternica agresivitate: ”Kim este egocentrist, nu este empatic, este de o duritate implacabila. A doua litera deschisa contrasteaza cu cea de-a treia care este inchisa la final invers, ceea ce indica o oscilare a lui Kim intre doua atitudini: deschidere sau repliere, pentru a se proteja mai bine”.

author avatar
Tudor Borcea
358 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger