AcasăNewsCe spune Ponta despre stenogramele din dosarul Blejnar aparute in presa ...

Ce spune Ponta despre stenogramele din dosarul Blejnar aparute in presa

Victor Ponta

Premierul Ponta sustine ca stenogramele din dosarul Blejnar, aparute la sfarsitul acestei saptamani in presa, „nu au legatura cu fapte penale”. Drept pentru care „nu au ce cauta la dosar”. Seful Executivului a amintit si de cazul discutiilor sale cu procurorul Balan, spunand ca CSM-ul trebuie „sa-si faca treaba” si sa afle cum au ajuns interceptarile la mass-media.

Victor Ponta

Intrebat cum comenteaza aparitia interceptarilor din dosarul in care este cercetat fostul sef ANAF, Sorin Blejnar, premierul a declarat ca, nefiind fapte penale, nu ar trebui sa se regaseasca acolo. „Stenograme care n-au legatura cu fapte penale, n-au ce cauta la dosar. Am fost procuror atatia ani, va spun sigur ca nu ai de ce sa pui stenograme, discutii private, care n-au legatura cu fapte penale„, a raspuns premierul.

Victor Ponta a amintit si de interceptarile discutiilor sale cu procurorul George Balan, stenograme care au aparut, de asemenea, in presa, in urma cu doar cateva luni. „S-a mai intamplat chestia asta de 100 de ori. Incepand cu mine. In cazul meu nici nu exista rechizitoriu. Pur si simplu s-a dat de la DNA ca am vorbit la telefon cu domnul Balan si l-am intrebat daca bea o cafea (…) Nu s-a sesizat nimeni. Dupa aceea au aparut in presa stenogramele cu domnul Rus si domnul Dobre. Daca dai stenograme cu dusmani ai domnului Basescu  e bine si e legal. Daca dai stenograme cu domnul Basescu si cu domnul Blejnar e ilegal. Nu ne hotaram o data ca e ilegal in toate situatiile? Si CSM-ul nu poate sa-si faca treaba pentru care sunt platiti atat de bine?”, considera seful Guvernului.

Ponta a vorbit despre un „monstru al interceptarilor”. „Asa e cand creezi un monstru. L-a folosit domnul presedinte Basescu si domnul Morar acest monstru al inregistrarilor, al stenogramelor, al intoxicarilor de presa si se mai intoarce impotriva lor. (…) Stenogramele prezentate in weekend nu au legatura cu fapte penale, pentru mine nu reprezinta nicio surpriza. Am stiut tot timpul ca Basescu era seful lui Blejnar, iar Blejnar ne cauta pe toti la ordinul lui Blejnar”, a concluzionat Ponta.

Citeste si: CSM s-a autosesizat in cazul aparitiei interceptarilor din dosarul Blejnar

Traian Basescu, interceptat in dosarul lui Sorin Blejnar. AFLA reactia Presedintiei!

Reactii la stenograme – Udrea: Discutia cu Blejnar, despre ajutoare la inundatii

Sorin Blejnar: Stenogramele confirma ca am respectat legea

160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger