AcasăNewsCe spune Patriarhul Daniel despre varianta impozitarii veniturilor reprezentantilor Bisericii

Ce spune Patriarhul Daniel despre varianta impozitarii veniturilor reprezentantilor Bisericii

Implicarea patriarhului Daniel in investirea lui Klaus Iohannis ii dezbina pe alesi

Liderul Bisericii Ortodoxe Romane a comentat, sambata, pe marginea ideii impozitarii veniturilor reprezentantilor BOR.

Desi nu este prima oara cand o spune, Patriarhul a subliniat si cu aceasta ocazie ca reprezentantii clerului sunt de acord cu ideea, cu o conditie, insa. „Am spus de mai multe ori ca suntem de acord nu numai sa impoziteze veniturile, ci sa si renuntam la salariile de la stat, daca ni se da inapoi ceea ce in mod abuziv a luat statul ca proprietati”, a lamurit Preafericitul Daniel.

In alta ordine de idei, urmare a publicarii primelor date cu privire la proiectul de buget pentru anul viitor, s-a aflat ca Guvernul nu a alocat fonduri pentru proiectul constructiei Catedralei Mantuirii Neamului, de exemplu, dar nici pentru constructia unor alte lacasuri neterminate inca. In timp ce ministere precum cele ale Apararii, Educatiei, dar si al Sanatatii ar urma sa aiba fondurile suplimentate, in 2016, in proiectul de buget pentru 2016 nu sunt trecute mentiuni in privinta finantarii de catre stat a lacasurilor de cult.

Asadar, dupa o prima analiza a proiectului de buget pentru anul viitor, nu putini sunt cei care au ajuns la concluzia ca acest lucru ar putea inseamna ca aceasta catedrala va continua sa fie realizata din fondurile proprii ale Bisericii, precum si din donatii.

Ce spune Patriarhul Daniel despre varianta impozitarii veniturilor reprezentantilor Bisericii

278 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger