AcasăNewsCe spune Maior despre legile Big Brother si respingerea lor de catre...

Ce spune Maior despre legile Big Brother si respingerea lor de catre CCR: Vreau sa avertizez foarte serios!

Vorbind despre un vid legislativ major si amintind ca pachetul legilor privind securitatea informationala este esential pentru siguranta romanilor, Maior a criticat decizia Curtii Constitutionale cu privire la respingerea celor trei proiecte legislative.

Seful SRI a mentionat, totodata, in cadrul unui interviu acordat B 1 TV, ca, in cazul in care s-ar produce o catastrofa, „va sti pe cine sa arate cu degetul”.

Maior a oferit o scurta caracterizare a celor trei legi. „Este vorba de trei legi -retentia datelor, legea cartelelor prepay si legea securitatii cibernetice. Prima lege iti confera o capacitate analitica absolut vitala pentru a investiga anumite situatii de securitate nationala”, considera acesta.

Nu in ultimul rand, seful SRI a sustinut ca, in opinia Serviciului, legile in cauza respecta drepturile omului, dar a amintit si problemele cu care a ajuns sa se lupte, in aceasta privinta, institutia pe care o conduce. „Sper ca nu se opune SRI-ului Curtea Constitutionala, ci a considerat ca exista anumite elemente de neconstitutionalitate in aceasta lege. Din pacate, (legea -n.r) a fost respinsa in totalitate, ceea ce a creat un vid legislativ si in acest moment -unic, in istoria de 25 de ani a Romaniei dupa Revolutie”, a anuntat seful SRI.

Totodata, George Maior a lansat un avertisment in aceasta chestiune: „Eu vreau sa avertizez foarte serios ca exista o raspundere si morala (…) in legatura cu securitatea cetatenilor Romaniei, nu a statului. La momentul cand se va intampla o catastrofa, voi sti spre cine sa arat cu degetul”.

author avatar
eNational
140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger