AcasăNewsCe solutii a gasit Metrorex pentru rezolvarea problemei aglomeratiei de la metrou!

Ce solutii a gasit Metrorex pentru rezolvarea problemei aglomeratiei de la metrou!

Fum la metrou, la stația Unirii! Circulație îngreunată pe Magistralele 1 și 3 - VIDEO

Pe fondul incidentelor aparute in ultimele saptamani in subteran, printre ele si cel in urma caruia trei persoane lesinate intr-o dimineata, pe fondul aglomeratiei, mai-marii Metrorex au pus la cale un plan de actiune, menit sa mai decongestioneze peroanele arhipline si trenurile in care calatorii stau inghesuiti mai ceva ca sardinele intr-o conserva.

Asadar, oficialii Metrorex promit sa aplice solutii, astfel incat sa se vada o imbunatarire a conditiilor de transport pentru calatorii platitori de cartele sau de abonamente.

Mai multe trenuri si mai putina asteptare

In primul rand, se are in vedere suplimentarea numarului de trenuri, la orele de varf- aspect cerut in numeroase randuri de cei care folosesc aceste mijloace de transport in comun. SI anume, intre orele 7 si 9, dar si dupa-amiaza, intre 5 PM si 7 PM, vor circula mai multe garnituri, dupa cum urmeaza: pe magistrala 2 va fi pus in circulatie un tren suplimentar, astfel incat numarul garniturilor sa ajunga la 22, iar intervalul de succedare a acestora in statii sa fie de doar trei minute, „maximul posibil din punct de vedere tehnic, in prezent”, din cate anunta oficialii companiei. Totodata, atat pe magistrala 1, cat si pe magistrala 3, vor circula cate doua trenuri in plus.

Totodata, reprezentantii Metrorex vor ca in intervalele orare in care circulatia este foarte intensa, in asa-numitele „ore de varf”, magistralele 1 si 3 trenurile sa ajunga in statii la cate 3 minute distanta, intre Nicolae Grigorescu si Eroilor, si la 6 minute pe restul distantei.

Echipe de dirijare a calatorilor

Din planul expus public, in chiar prima zi a lui noiembrie, prin intermediul unui comunicat de presa, descoperim si faptul ca se doreste ca trenurile sa nu mai ajunga in acelasi timp la peroane, in perioada de aglomeratie maxima, astfel incat sa nu mai apara situatii de supraaglomerare a scarilor si a zonelor de acces. Acest lucru se va face prin monitorizarea circulatiei trenurilor.

Nu in ultimul rand, oficialii companiei au in gand sa scoata pe teren, in speta la nivelul statiilor de metrou din Bucuresti, echipe mixte- compuse din angajati ai Metrorex, dar si ai Politiei de la Metrou. Principala misiune a acestora va fi aceea de a indruma calatorii („dirijarea/dispersarea fluxului de calatori”, sa fim exacti)- din nou in cele patru ore considerate a fi de maxima aglomeratie- intre statiile de la Piata Victoriei 1 si 2 si Piata Unirii 1 si 2, unde, se stie, exista acele pasarele pe care se face accesul la momentul in care pasagerii au nevoie sa schimbe directia de mers, in speta sa ajunga catre o alta magistrala. Si unde, indeosebi dimineata si dupa-amiaza, in timpul saptamanii, este o forfota de nedescris.

author avatar
Cristina Stefan
334 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger