AcasăNewsCe se pregateste pentru inchisoarea secreta de la Bucuresti!

Ce se pregateste pentru inchisoarea secreta de la Bucuresti!

Romania este acuzata ca a gazduit o inhisoare secreta in sediul ORNISS din Bucuresti

In anul 2012, teroristul Rahim Muhammad Al Nashiri, care a recunoscut ca face parte din temuta organizatie Al Qaeda a depus plangere impotriva statului roman la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg. In mod straniu insa, informatia „bomba” a explodat in presa americana doar in aceste zile, la patru ani de la demersul oficial al lui Al Nashri, cel care acuza ca ar fi fost sechestrat si torturat in perioada iunie 2003-septembrie 2006 intr-o inchisoare secreta a CIA din Bucuresti.

Romania este acuzata ca a gazduit o inhisoare secreta in sediul ORNISS din Bucuresti

Culmea este ca, la doar cateva ore dupa ce stirea despre acuzatiile aduse Romaniei de catre teroristul arab a facut inconjurul marilor agentii internatioanle de presa, Parlamentul European a „reincalzit ciorba” povestii despre inchisoarea secreta de la Bucuresti, adoptand o rezolutie prin care se cere reanchetarea acestui caz. Sunt doua semnale care, desi distincte, nu au cum sa nu-i puna in garda pe initiatii sistemului ca se pregateste ceva cu repunerea pe tapet, la cele mai inalte institutii internationale, a cazului puscariei secrete. Un caz in care Romania pare din nou prinsa in „menghina” intereselor americane si cele ale Uniunii Europene.

Pe urmele Poloniei

Al Nashri este principalul suspect al anchetei privind uciderea a 17 militari americani in urma atacului terorist asupra portavionului USS Cole din anul 2000. Insa acum teroristul Al Qaeda face valuri pe plan international dupa ce a dat Romania in judecata la CEDO. Si cum Al Nashri a avut deja castig de cauza la Strasbourg in fata Poloniei, CEDO impunand autoritatilor de la Varsovia sa-i plateasca acestuia despagubiri de 100.000 de euro, este de astepat ca teroristul sa castige si procesul cu statul roman. Mai mult, Romania s-a trezit serios „curentata” si in Parlamentul European, unde a fost adoptata rezolutia prin care se denunta „apatia” privind anchetarea activitatii CIA din Europa in perioada 2001-2006.

Drept urmare, autoritatile de la Bucuresti, care au fost acuzate ca tainuiesc existenta unei inchisori secrete americane care ar fi fost gazduita de sediul ORNISS din centrul Bucurestiului vor trebui acum sa „investigheze in deplina transparenta acuzatiile referitoare la petrecerea unor acte de tortura si incalcarile multiple ale drepturilor fundamentale ale omului”.

author avatar
Catalin Dumitrescu
556 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger