AcasăNewsCe sa faceti ca sa tineti gripa departe!

Ce sa faceti ca sa tineti gripa departe!

In plin sezon de gripa, cu temperaturi care fluctueaza constant si pe fondul reintoarcerii copiilor la scoli si gradinite, e bine sa tinem cont de cateva sfaturi care ne pot feri de imbolnavire sau, dupa caz, ne pot ajuta sa ne insanatosim mai rapid.

Preventia e esentiala! Doar luni au fost confirmate patru cazuri de deces cauzat de virusul gripal!

Sunt recomandari demne de a fi luate in calcul, cu atat mai mult cu cat vin de la specialistii Ministerului Sanatatii, care indruma in primul rand oamenii care au semne de gripa sa mearga la medicul de familie, cel in masura sa dea un diagnostic precis si un tratament pe masura.

Totodata, „dat fiind ca sezonul de gripa se estimeaza ca va dura pana la finalul lunii martie si chiar inceputul lunii aprilie, specialistii recomanda vaccinarea ca cea mai eficienta metoda de prevenire a imbolnavirii cu virusurile gripale”, se mentioneaza intr-un comunicat al Ministerului.

Ce e bine sa faceti pentru a preveni aparitia unor afectiuni respiratorii, indeosebi gripa:

– sa va spalati mainile cu apa si sapun

– sa folositi batiste in cazul in care stranutati sau tusiti

– sa aveti un mod de viata cat mai sanatos, adica o alimentatie bazata pe legume si fructe, odihna si miscare

In cazul in care ati fost diagnosticati cu gripa, specialistii va recomanda sa va stati in casa si sa evitati contactul cu alte persoane.

Desi ministrul spunea recent, la momentul in care se confirmasera 16 decese, ca nu se poate vorbi de o epidemie de gripa in Romania, luni s-a confirmat oficial ca numarul persoanelor rapuse de virusul gripal, in actualul sezon, a ajuns la 22. Focare de gripa sunt in Capitala, dar si la Constanta si Iasi.

sursa foto: Facebook/Ministerul Sanatatii

546 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger