AcasăNewsCe s-a decis joi pe tema Comisiei privind SPP

Ce s-a decis joi pe tema Comisiei privind SPP

Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap trecuse deja de Senat. 

Conducerile celor doua Camere ale Parlamentului au luat, joi, o decizie in privinta infiintarii Comisiei parlamentare de ancheta privind SPP-ul, mai exact pentru „verificarea activitatii” actualului director al Serviciului, Lucian Pahontu, si „a modului in care este posibil ca acesta sa fi implicat institutia in activitati care exced cadrului legal de functionare”.

Concret, in sedinta Birourilor Permanente reunite ale Senatului si Camerei s-a decis ca martea viitoare, de la ora 14, sa aiba loc o sedinta de plen reunit, in cadrul careia sa se dea un vot pe marginea hotararii de infiintare a unui astfel de for, a carui componenta – de 15 parlamentari -urmeaza sa fie stabilita.

Opozitia si-a anuntat deja nemultumirea fata de aparitia unei noi comisii. „Sa infiintezi o comisie speciala de ancheta pe o chestiune care este in atributia Comisiei de Aparare eu cred ca nu este cazul si noi credem ca este din nou o aberatie”, a reactionat deputatul Beni Oni Ardelean, de la PNL.

209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger