AcasăNewsCE: Romania indeplineste conditiile specifice pentru Schengen

CE: Romania indeplineste conditiile specifice pentru Schengen

Comisia Europeana a prezentat miercuri raportul despre evolutia Justitiei din Romania, in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

Purtatorul de cuvant al CE, Mark Gray, a prezintat raportul despre evolutia Romaniei, in cadrul MCV. Acesta a explicat ca CE este de parere ca Romania indeplineste conditile specifice pentru Schengen.

” Am avut foarte multe intalniri cu ministrii-cheie din Romania in ultimele luni si asta arata ca avem incredere in Romania. E importat sa transmitem mesajul ca exista un acord intern intre presedintele Basescu si Ponta, care va spori, speram noi, sentimentul de stabilitate in sistemul politic din Romania. Exista un sentiment de incredere si, faptul ca Ponta se intalneste cu Barroso luni, e un exemplu bun al dialogului cu autoritatile romane”, a spus in urma cu putin timp Mark Gray.

” Romania este intr-o situatie aparte. Si-a luat niste angajamente in momentul aderarii. Avem un mecanism special care se aplica Romaniei si Bulgariei. Comisia va coopera in continuare pentru a se esigura ca angajamentele sunt respectate”, a mai adaugat purtatorul de cuvant al CE.

Comisia Europeanua crede ca Romania indeplineste conditiile pentru aderarea la Schengen.

” Totul a fost tratat ca un soi de exercitiu. Nu este un raport pe Schengen, ci doar cateva dintre obiectivele pe care Romania trebuie sa le indeplineasca. Este nevoie pentru stabilirea unor timpi reali de implementare a acestor reguli. Institutiile cheie, ca ANI, au continuat sa se dezvolte. Avem insa o ingrijorare: in cazul DNA, acesta a continuat sa rezolve cazuri de coruptie. In legatura cu spalarea de bani, au fost facute progrese, dar este si o ingrijorare aici in legatura cu lipsa unor statistici”, a conchis Gray.

author avatar
Andra Nesu
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger