AcasăNewsCe prevede exact ordinul de ministru privind temele pentru acasa

Ce prevede exact ordinul de ministru privind temele pentru acasa

Ceea ce anunta, in urma cu ceva zile, demnitarul insusi, in privinta reducerii timpilor acordati rezolvarii temelor obligatorii primite de elevi s-a concretizat printr-un ordin de ministru.

Concret, Mircea Dumitru, fostul rector al universitatii Bucuresti ajuns, de cateva luni, in postura de ministru al Educatiei, si-a pus semnatura pe un document prin care se reglementeaza atat rolul temei pentru acasa, cat si si timpul necesar efectuarii ei.

Iar conform documentului, scrie negru pe alb faptul ca „timpul necesar realizarii temelor pentru acasa pentru un elev este de cel mult 2 ore”, ceea ce implica intervalul in acre se rezolva indatoririle la toate disciplinele. Conducerea ministerului propune, astfel, ca ” media zilnica a pregatirii elevului, in clasa si in afara ei, sa se incadreze in 5 – 8 ore”. Si spunem propune, in ideea ca nimeni nu poate opri un copil sa acorde mai mult timp studiului.

„Notarea temei pentru acasa nu este obligatorie”, mai prevede documentul publicat, miercuri, pe site-ul Ministerului Educatiei. Asadar, cam dispar temerile copiilor cum ca vor lua un 2 sau un 3 pentru ca nu si-au rezolvat problemele sau exercitiile date de profesor la clasa. Totodata, se mentioneaza faptul ca, pe durata vacantelor, „de regula”, elevii claselor primare si de gimnaziu nu vor primi teme pentru acasa.

Ce contine, exact, documentul cu pricina, aflati AICI.

267 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger