Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ce precizeaza Inspectia Judiciara despre nemultumirile iscate de controalele IJ

Ce precizeaza Inspectia Judiciara despre nemultumirile iscate de controalele IJ

Autor:

In urma discutiilor aparute in spatiul public in ultimele zeci de ore, pe fondul controlului facut la DNA, mai-marii Inspectiei Judiciare – forul subordonat CSM-ului – au considerat ca se impune transmiterea unor lamuriri.

 

21078644 1653613448022730 2577590932465410470 n insp 667x500 Ce precizeaza Inspectia Judiciara despre nemultumirile iscate de controalele IJUna dintre ele priveste momentul in care se iau in discutie eventualele obiectii si nemultumiri ale institutiilor verificate.

Redam in cele ce urmeaza, integral, mesajul reprezentantilor Inspectiei Judiciare, postat pe Facebook:

“Informatiile referitoare la controalele Inspectiei Judiciare aflate in desfasurare au un caracter confidential pana la aprobarea raportului de catre Consiliul Superior al Magistraturii.

Asa cum este definit de lege, scopul Inspectiei Judiciare este acela de a contribui la imbunatatirea calitatii actului de justitie, a eficientei si eficacitatii sistemului judiciar, prin intermediul unor verificari independente si de evaluare a activitatii acestuia si nu acela de a dezbate public aspecte legate de un control in desfasurare.

Eventualele nemultumiri ale instantelor si parchetelor controlate de Inspectia Judiciara pot fi valorificate in procedura de formulare si solutionare a obiectiunilor. Orice discutie anterioara redactarii raportului de natura a indica ce valoare probatorie au actele si lucrarile intocmite in timpul unui control este prematura si ar incalca principiul confidentialitatii activitatii Inspectiei Judiciare.

Ne manifestam regretul ca anumite informatii apar in spatiul public inainte de a fi dezbatute intr-un cadrul institutional”.

sursa foto: Facebook/Inspectia Judiciara
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!