AcasăNewsCe patimesc opozantii sirieni la „Ambasada lui Bashar al-Assad” de la Bucuresti

Ce patimesc opozantii sirieni la „Ambasada lui Bashar al-Assad” de la Bucuresti

Sirienii din opozitie, in fata Ambasadei Siriei la Bucuresti

De multa vreme, sirienii din Romania care sunt in opozitie fata de regimul lui Bashar al-Assad se plang ca au tot felul de probleme la ambasada.

Au facut proteste, au cerut autoritatilor romane, care pastreaza relatiile diplomatice cu regimul, sa recunoasca opozitia, mult mai numeroasa decat ceilalti, astfel incat sa poata sa-si rezolve problemele cu actele.

Sirienii din opozitie, in fata Ambasadei Siriei la Bucuresti
Jozeph Barakat (foto) si Maan Ghanem gasesc tot felul de tertipuri sa nu rezolve actele opozantilor regimului
Maan Ghanem

Uite stampila, nu e stampila

Linda Kassas s-a dus la ambasada, insotita de baiatul ei, Ahmad, in varsta de 15 ani. Vroia sa rezolve doua probleme: cu cazierul ei, necesar pentru dosarul de cetatenie romana, pe care a solicitat-o, si cu pasaportul fetei, care este expirat de doi ani, iar fata vrea sa se inscrie la facultate. De la poarta, ea si baiatul au fost primiti cu ostilitate. „Ei stiu foarte bine cine este in opozitie si cine nu. Doar nu au altceva de facut decat liste”, a spus Linda. Ea si familia ei erau pe „lista neagra”. Linda i-a spus celui de la poarta ca  are nevoie de o stampila pe cazier. Acesta fusese procurat de rudele din Siria si are valabilitate trei luni. Jozeph Barakat, functionarul Ambasadei Siriei la Bucuresti, a spus ca actul cu pricina nu are stampila de la Ministerul sirian de Externe. Pentru Linda a fost prea mult. In urma cu cateva luni, scosese alt cazier, care avea stampila de la Ministerul de Externe. Atunci, alt functionar, Maan Ghanem, i-a spus ca nu poate pune stampila ambasadei, pentru ca „stampila Ministerului sirian de Externe este mai puternica”! „Ziceti ca nu vreti sa rezolvati, nu ne mai puneti pe drumuri aiurea!”, le-a reprosat Linda.

„Asta e ambasada lui Bashar!”

In tot timpul discutiei Lindei cu functionarul ambasadei, cel de la poarta s-a manifestat agresiv. „Iesiti afara! Iesiti din ambasada!”, a urlat acesta. Linda i-a replicat ca este Ambasada Siriei si ca re dreptul sa fie acolo. „Asta e ambasada lui Bashar al-Assad si picioarele lui sa fie pe capul tau!”, i-a intors-o „omul de la poarta”. Linda a incercat, chiar si in aceste conditii, sa rezolve macar cu pasaportul fetei. Nici vorba. Jozepf Barakat i-a zis ca alt pasaport poate avea peste sapte, opt luni! Linda i-a cerut un document care sa ateste ca fata este de cetatenie siriana si ca urmeaza sa i se elibereze alt pasaport. Nu intra „in procedura”! Ca sa nu mai insiste, cel de la poarta a inceput sa-i imbranceasca pe Linda si pe fiul ei spre poarta. Incidentul a fost observat de cei ce asigura paza ambasadei, romani, care au incercat sa-i protejeze pe cei doi. Linda Kassas si mai multi sirieni opozanti vor depune o plangere la Ministerul Roman de Externe cu privire la comportamentul angajatilor de la „ambasada lui Bashar”.

author avatar
Adina Mutar
1.330 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger