AcasăNewsCe ii cere Iohannis procurorului general dupa protestul din Piata Victoriei

Ce ii cere Iohannis procurorului general dupa protestul din Piata Victoriei

Dupa mesajul de noaptea trecuta, transmis pe o retea de socializare, primul om in stat a reactionat de aceasta data prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul Presedintiei.

Cotroceniul transmite ca presedintele Iohannis i-a cerut, in cursul zilei de sambata, procurorului general Lazar „demararea de urgenta a cercetarilor in vederea stabilirii situatiei de fapt si elucidarii modului concret in care s-a produs interventia Jandarmeriei, pentru restabilirea ordinii publice, la protestele de aseara din Piata Victoriei din Bucuresti”.

Totodata, Klaus Iohannis vrea sa fie stabilita legalitatea interventiei, dar si „identificarea persoanelor si a gradului de implicare sau vinovatie a tuturor celor care au luat parte la incidentele violente petrecute in Capitala”.

Totul in conditiile in care, noaptea trecuta, intr-o prima reactie referitor la cele intamplate in Piata Victoriei facuse trimitere, pe pagina oficiala de Facebook, la interventia jandarmilor, la protestul din fata Guvernului. „Condamn ferm interventia brutala a Jandarmeriei, puternic disproportionata in raport cu manifestarile majoritatii oamenilor din Piata Victoriei. Incercarea de a infrange vointa oamenilor printr-o reactie violenta a fortelor de ordine este o solutie condamnabila”, a mentionat, intre altele, primul om in stat.

253 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ma întreb a cărui stat este președinte aceasta persoana,ca a României cu siguranța nu este.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger