AcasăNewsCe fac puternicii lumii in timpul liber

Ce fac puternicii lumii in timpul liber

Vara si-a intrat in drepturi iar oamenii petrec tot mai mult timp cu distractiile preferate sau facand sport. Politicienii, sefii de stat sau de guvern nu fac exceptie. Sa aruncam un ochi cum isi petrec mai marii lumii timpul liber sau weekendurile.

Ciclism. Secretarul de Stat american John Kerry nu este un ciclist oarecare. Seful diplomatiei SUA (72 de ani) este un atlet cu experienta si traseele sale pe doua roti au inclus, spre exemplu, si Turul Frantei. Kerry isi ia bicicleta inclusiv in deplasarile oficiale. In martie, in timpul negocierilor cu privire la dosarul nuclear iranian, in Elvetia, a putut fi vazut pe bicicleta, pe strazile din Lausanne. Si nu una oarecare, ci o Serotta, cu roti din fibra de carbon Zipp, care costa mii de dolari.

Premierul Federatiei Ruse, Dmitri Medvedev, este un impatimit al fotografiei. Pentru el, noteaza Sputnik, sa ia un cliseu este o forma speciala de arta, care reflecta tristetea ca acea farama de timp nu se va intoarce niciodata. Medvedev a spus ca a inceput sa faca poze acum 35 de ani, utilizand un aparat sovietic Smena-8M, ce trebuia, evident, reglat manual.

Box. Primul ministru canadian, Justin Trudeau, este un boxer confirmat, inca din copilarie practicand acest sport cu tatal sau. Lectiile cu Trudeau senior i-au prins bine atunci cand Trudeau l-a invins pe senatorul conservator Patrick Brazeau, intr-un meci cu scop caritabil.

Golf. Presedintele Barack Obama joaca golf ori de cate ori are ocazia. Obama este un jucator atat de dedicat incat a intarziat si o nunta, anul trecut, in timpul unei vizite in California, la Torrey Pines Golf Course. Secret Service le-a cerut insurateilor sa astepte in hotel pana ce presedintele termina partida, cuplul avand insa apoi  posibilitatea sa vina pe teren si sa se fotografieze cu presedintele.

Rafting. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, este capabil sa vasleasca in ape agitate la fel de usor ca in diplomatie. Anul trecut, Lavrov a completat un tronson de 600 de metri in apele rapide ale unui fluviu din regiunea Novgorod. Mare fan al raftingului, Lavrov si-a adus o importanta contributie la dezvoltarea acestui sport extrem in Rusia. Gratie eforturilor sale, Rusia are acum propria Federatie de rafting, pe care Lavrov a condus-o in perioada 2007-2009.

Pescuit. ”Pescuitul este genul meu de sport. Mereu sunt fericit si relaxat cand am o undita in mana”, spune Vladimir Putin. ”Din pacate, astfel de ocazii sunt rare”, a marturisit el. In opinia liderului de la Kremlin, ”cele mai bune partide de pescuit se pot face in regiunea Murmansk (nord-vest) si in delta Volgai, in apropiere de Astrahan (sud-vest)”, informeaza siteul oficial al Kremlinului.

author avatar
Tudor Borcea
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger