Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ce cavouri au narcotraficantii mexicani

Ce cavouri au narcotraficantii mexicani

Autor:

Jacuzi, televizoare, statui impresionante, geamuri antiglont: mausoleele baronilor cartelului Sinaloa rivalizeaza in lux si extravaganta, ajungand sa coste si un milion de euro.

 

cavou 4 Ce cavouri au narcotraficantii mexicani

In cimitirul Humaya, anumite morminte par uriase biserici

Joaquin ”El Chapo” Guzman, liderul cartelului Sinaloa, isi asteapta judecata si, cel mai probabil, moartea intr-o inchisoare federala. Dupa aceea, va ajunge si el intr-unul din cele mai luxoase cimitire din lume, in Culiacan (Mexic), unde sunt inmormantati baronii drogurilor, in cimitirul Humaya. Pentru multi, moartea este prelungirea unei vieti de lux si pentru cartelul Sinaloa banii nu conteaza: imense cripte amenajate, climatizate, cu piscine, WiFi, care sunt luminate noaptea au ocupat cimitirul, oferind un confort maximal si familiilor care vin sa-si onoreze mortii.

Bucatarii si sicrie de aur

Pretul acestor mausolee se ridica frecvent la 300.000 de euro. Dar se poate mult mai mult, totul, spun muncitorii, depinde de finisaje si dotari. De regula se foloseste lemn scump dar si aur, in functie de gusturile clientului. Uneori, sunt necesari 20 de muncitori si trei luni de munca pentru a face un cavou.

cavou 1 Ce cavouri au narcotraficantii mexicani

Nu este o vila ci mausoleul fostului baron Arturo Beltran Leyva. Noaptea este iluminat

Spre exemplu, Arturo Beltran Leyva, fost lider al cartelului Sinaloa, si-a facut o adevarata fortareata: doua camere, bucatarie echipata, alarma si aer conditionat. medalion cavoi 1 Ce cavouri au narcotraficantii mexicaniTotul a costat peste 600.000 de euro. Dupa moartea sa in 2009, urmare a unui asalt a 200 de militari din fortele speciale,sprijiniti de doua tancuri si doua elicoptere, intr-o vila unde locuia, ”doarme”  acum in cavoul pe care si l-a construit in Culiacan, intr-un sicriu de aur. Specialistii afirma ca exista o puternica componenta religioasa in cultura narcotraficantilor. Baronii simt permanent nevoia unei protectii divine in conditiile in care pot fi oricand omorati de rivali sau de politie.

Apartamente nuptiale

In unele mausolee, familiile defunctilor petrec noptile avand la dispozitie home cinema, bucatarii de lux complet echipate, sali de banchete dar si apartamente cu vedere panoramica cum este cel din mausoleul sotiei lui Hector Luis Palma Salazar, ”El Guero” care a omorat-o pentru ca era indifela…

cavou 2 Ce cavouri au narcotraficantii mexicani

Mormantul lui Amado Carrillo Fuentes are si o capela care poate gazdui 50 de persoane

Amado Carrillo Fuentes, fost sef al cartelului Juarez, era si el altins de aceste megalomanii: mort in 1997 dupa o operatie de reconstructie faciala, era unul din cei mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata la 25 de miliarde de dolari. In afara de palatele sale din Mexico, el si-a ridicat un mausoleu neogotic cu trei etaje si o capela adiacenta care poate gazdui 50 de persoane, unde familia organizeaza slujbe religioase. Toti acesti oameni au facut avere pe trafic international de droguri si sunt responsabili de moartea a mii de persoane.

cavou3 Ce cavouri au narcotraficantii mexicani

Cavourile cu coloane antice sunt cele mai cautate de narcotraficanti    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!