Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ce carti recomanda Bill Gates

Ce carti recomanda Bill Gates

Autor:

Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, a anuntat cartile care au fost preferatele sale in 2018 si a oferit asigurari ca in aceste volume se gaseste “cate ceva pentru fiecare”. Toate titlurile recomandate de Gates sunt de nonfictiune, abordand subiecte diverse, de la sisteme de lupta autonome la meditatie.

 

bill gates Ce carti recomanda Bill Gates “Educated”, de Tara Westover, urmareste experientele autoarei ca fiica a unei familii mormone ce refuza civilizatia. “N-am crezut ca pot sa fiu empatic cu o poveste despre copilaria intr-un mediu mormon, dar este o scriitoare asa de buna ca m-a facut sa ma gandesc la propria mea viata atunci cand am citit lucrurile grave din copilaria ei”, a scris Gates.

“Army of None”, de Paul Scharre, este povestea unui expert din armata americana despre care Gates noteaza ca “o astepta de mult”, oferind detalii asupra tehnicilor de lupta autonome, pe care reuseste sa le explice clar, desi este un domeniu complicat.

“Bad Blood”, este o carte de John Carreyrou despre succesul si prabusirea companiei specializate in biotehnologie Theranos. “Cred ca este cartea perfecta pentru o lectura la gura sobei in aceasta iarna”, a notat Bill Gates.

“21 Lessons for the 21st Century” este volumul lui Yuval Noah Harari tradus in limba romana in forma “21 de lectii pentru secolul XXI”, la Polirom. Pentru Gates, volumul abordeaza “subiecte majore din conversatia globala”, de la schimbari climatice la terorism. Aceasta este deja a treia carte a lui Harari pe care Gates o include pe listele sale.

“The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness”, de Andy Puddicombe, a fost publicat in romana de Multi Media Est Publishing, cu titlul “Ghidul Headspace pentru mancatul constient”. Gates si sotia sa, Melinda, l-au invitat pe Puddicombe sa predea meditatia familiei lor. “Nu sunt sigur cat m-ar fi putut ajuta meditatia in primii mei ani la Microsoft, pentru ca eram concentrat numai asupra acestui lucru, dar acum, ca sunt casatorit si am trei copii, am o serie de interese profesionale si personale ceva mai ample, asa ca este un instrument minunat sa imi imbunatatesc concentrarea”, a explicat Bill Gates.


1 Comentariu la Ce carti recomanda Bill Gates

 1. Carare

  Domnule Bil nu mai citi cărți nonsens. Îți recomand 3 cărți ziditoare de suflet.
  1 Sufletul după moarte de călugărul american ieromonahul Serafim Rose
  2 Cărarea Împărăției de călugărul roman ieromonahul Arsenie Boca
  3 Sfântele Scripturi o culegere de epistole ale martorilor și apostolilor Lui Iisus Fiul Lui Dumnezeu.
  După ce le termini o sa vezi cate nu contează și ce contează. Apoi ai sa primești mesaj de ce trebuie sa faci.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!