AcasăNewsCe au anuntat procurorii in privinta dosarului deschis in urma sosirii lui...

Ce au anuntat procurorii in privinta dosarului deschis in urma sosirii lui Ontanu la arest

E oficial: sosirea uneperistului Ontanu, primarul suspendat al sectorului 2, la „Beciul Domnesc” s-a lasat cu un urmari penale.

(sursa foto: b1.ro)

In conditiile in care s-a aflat ca vineri dupa-amiaza, in momentul in care primarul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Ontanu, s-a prezentat la Arestul Central al Politiei Capitalei, la bordul unei masini conduse de un barbat, ca autoturismul respectiv a intrat in curtea institutiei fara sa aiba acest drept, profitand de faptul ca poarta se deschisese pentru a putea trece o alta masina, edilul reusind, astfel, sa evite sa dea ochii cu presa, procurorii au oferit lamuriri importante.

Asadar, desi intr-o prima faza s-a speculat ca s-ar fi deschis dosar penal, inca de vineri, la adresa unei persoane, reprezentantii Ministerului Public precizeaza, luni, urmatoarele aspecte: „La Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 4 Bucuresti a fost inregistrat astazi,  28.03.2016, un dosar in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de violarea sediului profesional, prev. de art. 225 Cod penal, si neglijenta in serviciu, prev. de art. 298 Cod penal, infractiuni pentru care a fost inceputa urmarirea penala cu privire la fapta”.

Sesizarea a venit din partea Serviciul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul Politiei Capitalei, iar de cercetarile in cazul de fata se ocupa specialistii de la Investigatii Criminale, supravegheati de un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria sectorului 4, adauga aceeasi sursa. „Cauza a fost constituita ca urmare a sesizarii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti de catre Serviciul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul aceleiasi directii cu privire la faptul ca, la data de 25 martie 2016, in jurul orelor 14:00, profitand de neatentia agentilor de politie aflati in serviciu in Punctul de control acces,  numitul M.L.s. a patruns in curtea sediului institutiei, cu un autoturism in care se afla inculpatul Ontanu Neculai, fata de care Curtea de Apel Bucuresti a emis, la aceeasi data, un mandat de arestare preventiva”.

Va reamintim si faptul ca Ontanu a ajuns la Arestul Politiei Capitalei, vineri, dupa ce anterior fusese retinut de DNA, pentru luare de mita. Trebuie spus ca pana ca magistratul CAB sa decida asupra propunerii procurorilor in acest caz, ordonanta de retinere pe numele primarului a expirat, astfel ca edilul a plecat de la instanta acasa, unde a aflat de hotararea CAB in ceea ce il priveste, alegand sa mearga de bunavoie la Arestul Central.

405 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger