Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ce au anuntat procurorii in cazul retinerii primarului Chirtoaca

Ce au anuntat procurorii in cazul retinerii primarului Chirtoaca

Autor:

Dupa ce in cursul dupa-amiezii de joi au fost facute mai multe perchezitii in cateva birouri de la Primaria Chisinau, inclusiv in cabinetul edilului, Dorin Chirtoaca a fost dus la audieri. Ulterior, seara trecuta tarziu, s-a aflat oficial ca primarul capitalei Republicii Moldova a fost retinut de catre procurorii anticoruptie moldoveni, pentru o perioada de 72 de ore.

 

chirt Ce au anuntat procurorii in cazul retinerii primarului ChirtoacaDin cate au anuntat anchetatorii de la CNA – echivalentul DNA-ului din Moldova  – masura ce il vizeaza pe primarul Chirtoaca a fost luata in “dosarul parcarilor cu plata”, caz in care edilul din Chisinau e suspectat de trafic de influenta.

Dintr-un comunicat facut public din directia CNA-ului reies, printre altele, si motivele pentru care s-a decis retinerea sa, si anume faptul ca “s-a constat ca edilul i-ar fi dat indicatii viceprimarului capitalei (Republicii Moldova-n.r), care era presedinte al Comisiei de selectare a companiilor ce urmau sa implementeze proiectul parcarilor in municipiul Chisinau, sa semneze contractul cu firma EME PARKLEITSYSTEM GmbH fara avizul Consiliului municipal”, dar si ca primarul “a avizat pozitiv certificatele de urbanism pentru proiectarea lucrarilor”.

E de mentionat faptul ca in acelasi dosar au fost retinute, recent, alte sapte persoane, printre care si viceprimarul municipiului Chisinau, seful Directiei transport urban si cai de comunicatie, dar si un fost consilier municipal.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!