Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ce au anuntat procurorii dupa ce Catalin Ionita a fost la DNA

Ce au anuntat procurorii dupa ce Catalin Ionita a fost la DNA

Autor:

In contextul vizitei pe care chestorul demisionar de la sefia Politiei Romane a facut-o, in cursul diminetii, la DNA, Catalin Ionita anuntand ca a fost chemat avand calitate de suspect, DNA a anuntat, intr-un comunicat, detalii despre cauza in care se fac cercetari.

 

ionita 720x498 Ce au anuntat procurorii dupa ce Catalin Ionita a fost la DNAConcret, s-a emis un comunicat din care aflam ca Ionita este suspectat de trafic de influenta si fals in declaratii, intr-o cauza in care o alta persoana este banuita de cumparare de influenta.

dna Ce au anuntat procurorii dupa ce Catalin Ionita a fost la DNARedam in cele ce urmeaza, integral, precizarile DNA:

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspectii:

IONITA ALEXANDRU-CATALIN, la data faptelor seful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei Sectorului 1 Bucuresti, in prezent chestor principal de politie, sub aspectul comiterii infractiunilor de:

– trafic de influenta,

– fals in declaratii, in forma continuata,

DINU PETRUTA sub aspectul comiterii infractiunii de cumparare de influenta.

Prezentul dosar penal a fost constituit in anul 2018.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

  1. Suspectul Ionita Alexandru-Catalin, in perioada 2009 – 2010 cand indeplinea functia de sef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei Sectorului 1 Bucuresti, a pretins de la suspecta Dinu Petruta (persoana indreptatita la reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafete de aproximativ 18 hectare, in localitatea Popesti-Leordeni, judetul Ilfov) cedarea cu titlu gratuit a unei suprafete de 4 hectare din suprafata respectiva, promitand in schimb ca ii va determina pe functionarii publici cu atributii in acest sens sa urgenteze finalizarea procedurii de punere in posesie.

In aceste imprejurari, suspecta Dinu Petruta a promis cedarea cu titlu gratuit a celor 4 hectare de teren suspectului Ionita Alexandru-Catalin.

Ca urmare a demersurilor facute de suspect, la data de 03 decembrie 2010, Comisia pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor a judetului Ilfov a emis titlul de proprietate in favoarea suspectei Dinu Petruta si a altor trei persoane asupra a 18,17 hectare.

Ulterior, la data de 19 martie 2015, persoanele beneficiare ale terenului au vandut intreaga suprafata suspectului Ionita Alexandru-Catalin si unei alte persoane din familia acestuia.

Conform intelegerii anterioare, cumparatorii au achitat doar pretul de 70.000 de euro pentru suprafata de 14 hectare (pretul convenit fiind de 5.000 euro/hectar), restul de 4,17 hectare fiind cedate cu titlu gratuit.

 

  1. In declaratiile de avere din perioada 2015 – 2018, suspectul Ionita Alexandru-Catalin a facut declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la terenul in cauza, de fiecare data mentionand doar o suprafata de 18.174 m2 (1,8 hectare), adica 10% din suprafata reala dobandita.

 

Suspectilor li s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!