Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ce atrag atentia oficialii FMI in privinta reducerilor de taxe

Ce atrag atentia oficialii FMI in privinta reducerilor de taxe

Autor:

Din concluziile celei mai recente vizite a deleragiei Fondului Monetar International in Romania, prezentate vineri, intr-o conferinta de presa, se desprind mai multe aspecte.

 

taxe buget Ce atrag atentia oficialii FMI in privinta reducerilor de taxe

(foto: b1.ro)

In primul rand faptul ca reprezentantii FMI estimeaza ca, daca nu mai apar alte masuri fata de cele incluse deja in Buget, deficitul va fi, in anul in curs, de 3, 7% si ca e posibil ca in 2018 sa ajunga chiar la 3,9% din PIB. Totul in conditiile in care Executivul anunta ca, in 2017, deficitul nu va depasi 3 procente din PIB.

In acelasi timp, Reza Bachir, seful misiunii Fondului International, a atras atentia asupra faptului ca “reducerile succesive de taxe, majorarile salariale ce depasesc cresterile de productivitate si investitiile publice de calitate, (…), incep sa ameninte aceste realizari si restrang cresterea potentialului”. Totodata, seful delegatiei FMI in Romania a precizat ca, “dupa parerea noastra, si acesta este cel mai important mesaj (…), se impune reorientarea politicilor dinspre stimularea consumului catre sprijinirea investitiei pentru a avea o crestere sustenabila”.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!