Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ce a transmis Iohannis la finalul intrevederii cu mai-marii BNR

Ce a transmis Iohannis la finalul intrevederii cu mai-marii BNR

Autor:

Ceea ce unii au considerat a fi un prim episod in cadrul etapei de mediere pe care si-a propus sa o incerce seful statului, chemand la discutii la Cotroceni atat reprezentantii Bancii Nationale, cat si pe cei ai Guvernului, s-a derulat in cursul acestei zile.

 

small intalnire cu conducerea bnr   25 apr 2018 1 350x211 Ce a transmis Iohannis la finalul intrevederii cu mai marii BNRMai precis, Klaus Iohannis a discutat mai bine de doua ore cu Mugur Isarescu si Florin Georgescu. Guvernatorul Bancii Nationale si, respectiv, prim-viceguvernatorul BNR au venit special la Cotroceni, miercuri la pranz, pentru a discuta cu primul om in stat.

Dupa intrevedere, de la Presedintie nu s-au facut declaratii, ci s-a emis un comunicat de presa, in care se mentioneaza din start ca “aceasta intalnire a fost ocazionata de necesitatea consultarilor in privinta medierii disputelor dintre Guvern si BNR, referitoare la riscurile cu care Romania se confrunta in prezent in ceea ce priveste inflatia si coordonarea politicilor economice”.

Intalnirea de miercuri a reprezentat un prilej de analiza a actualei situatii macroeconomice, Iohannis alegand sa sublinieze ca “Banca Nationala a Romaniei trebuie sa urmareasca, cu responsabilitate si determinare, obiectivul fundamental de asigurare a stabilitatii preturilor, astfel incat veniturile romanilor sa nu aiba de suferit prin scaderea puterii de cumparare”.

Ce a adus in discutie guvernatorul

La randul sau, Isarescu “a prezentat principalii factori ai cresterii preturilor, aratand ca influentele semnificative provin din componente aflate in afara sferei de actiune a politicii monetare”.

Totodata, Cotroceniul transmite ca “Iohannis a subliniat ca atat Guvernul, cat si Banca Nationala trebuie sa evite abordarile concurentiale, astfel incat cooperarea institutionala sa fie una eficienta, in conditii de echilibru si responsabilitate fata de interesele economice ale Romaniei”, dar si ca “la finalul intrevederii, Presedintele Romaniei si-a exprimat speranta ca vor exista discutii intre Guvern si BNR in perioada imediat urmatoare, care sa imbunatateasca dialogul institutional si cooperarea in domeniul politicilor economice“.

Vineri, presedintele urmeaza sa aiba o discutie cu premierul Dancila, care urmeaza sa se intoarca in tara din vizita oficiala pe care o face in Israel in cursul zilei de 25 aprilie.

sursa foto: presidency.ro    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!