AcasăNewsCe a mancat Obama la ultima cina

Ce a mancat Obama la ultima cina

Obama a luat masa cu premierul italian Matteo Renzi

Mario Batali, reputat chef italian, a dezvaluit meniul ultimului dineu oficial care i-a fost servit lui Barack Obama, in calitate de presedinte al Statelor Unite.

Obama a luat masa cu premierul italian Matteo Renzi

Barack Obama  a luat ultima cina din cariera sa de ocupant al Casei Albe, ocazie cu care l-a primit pe Matteo Renzi, primul ministru al Italiei, si pe sotia acestuia, Agnese Landini. Mario Batali a declarat ca s-a pregatit ”emotional si profesional” pentru acest eveniment toata cariera sa. Un eveniment de protocol a carui pregatire logistica, mai spune chef-ul italian, a durat aproximativ doua luni. In plus, celebrul cuisinier a evocat anumite feluri de mancare care vor fi servite importantilor meseni. Saptamana trecuta, echipa de bucatarie a finalizat meniul care include si unele din alimentele preferate ale lui Michelle si Barack Obama. Meniul a fost ales pentru a sublinia felurile de bucate italienesti care ”s-au inradacinat in bucataria americana”.

Chef Mario Batali a pregatit fineturi italienesti

Astfel, in meniu vor ”Agnolotti de cartofi dulci cu unt si salvie”, insotiti de un vin ”Patina Vermentino “Santa Ynez” 2015”, carne de vita (Braciola) cu hrean si broccoli (vin Ridge Vineyards Zinfandel “East Bench” 2014). Pentru desert, Mario Batali a preparat o crostata din mere verzi si serbet. Expert in bucataria italiana, Batali a marturisit ca nu a resimtit nici un stres la gandul ca-l va servi pe presedintele Statelor Unite dar ca ar putea fi emotionat imaginandu-si reactia premierului Renzi si a sotiei sale la degustarea bucatelor. ”In general, cand gatim paste nu ne ingrijoram prea mult de reactia americanilor, ci de cea a italienilor”, spune cunoscutul chef. Dupa cina, invitatii au ascultat un recital al lui Gwen Stefani (No Doubt).

author avatar
Tudor Borcea
612 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger