Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ce a decis CCR in privinta prezentei lui Kovesi la Comisia parlamentara

Ce a decis CCR in privinta prezentei lui Kovesi la Comisia parlamentara

Autor:

Curtea Constitutionala a admis, partial, sesizarea inaintata de catre Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, vizand obligativitatea prezentei actualei sefe a DNA la Comisia parlamentara de ancheta a alegerilor din 2009.

 

codruta kovesi 350x233 Ce a decis CCR in privinta prezentei lui Kovesi la Comisia parlamentaraIn prima faza au amanat pronuntarea deciziei cu o saptamana, pentru ca marti se se pronunte cu privire la sesizarile formulate de catre al doilea si, respectiv, al treilea om in stat, si anume presedintii Senatului si ai Camerei Deputatilor.

E de mentionat, in primul rand, faptul ca judecatorii CCR au admis sesizarea privind un posibil conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Ministerul Public, pe fondul refuzului procurorului sef al DNA de a merge in fata comisiei de ancheta, constatand ca Laura Codruta Kovesi trebuie sa se prezinte in fata forului parlamentar. “In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea a constatat ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlamentul Romaniei, pe de o parte, si Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de alta parte, generat de refuzul procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie de a se prezenta in fata Comisiei speciale de ancheta a Senatului si Camerei Deputatilor pentru verificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din 2009 si de rezultatul scrutinului prezidential. In solutionarea conflictului, Curtea a constatat obligatia doamnei Laura Codruta Kovesi de a se prezenta in fata Parlamentului Romaniei – Comisia speciala de ancheta a Senatului si Camerei Deputatilor pentru verificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din 2009 si de rezultatul scrutinului prezidential si de a furniza informatiile solicitate sau de a pune la dispozitie celelalte documente sau mijloace de proba detinute, utile activitatii comisiei“, transmit, negru pe alb, reprezentantii CCR.

Pe de alta parte, magistratii Curtii Constitutionale au respins cealalta parte a sesizarii inaintate de catre Dragnea si Tariceanu, si anume cea privind refuzul procurorului general de a trimite comisiei de ancheta din cadrul Legislativului copia dosarului privind alegerile din 2009. Si de aceasta data a fost o unanimitate de voturi.


1 Comentariu la Ce a decis CCR in privinta prezentei lui Kovesi la Comisia parlamentara

  1. ??????

    Și ce atribuții reglementate de lege ar fi avut la organizarea alegerilor din 2009 sau la verificarea și centralizarea rezultatelor, doamna Kovesi ?


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!