AcasăNewsCe a anuntat Ministerul Sanatatii, dupa ce doi pacienti au murit la...

Ce a anuntat Ministerul Sanatatii, dupa ce doi pacienti au murit la „Nasta” in aceasta saptamana

Situatia de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitala – unde s-a aflat ca doi pacienti, cu probleme de sanatate, dar care s-au ales cu o infectie nosocomiala (intraspitaliceasca) au murit  – a generat reactii. Suspiciunea indica prezenta acinetobacter, o bacterie multirezistenta (la antibiotic).

Astfel, dupa ce la primele ore ale zilei managerul unitatii medicale confirma faptul ca doi oameni au pierit in aceasta saptamana la „Nasta”, si ca, urmare a situatiei, s-a decis limitarea internarilor la Terapie Intensiva, Sorina Pintea a declarat ca „este un posibil caz de infectie, care a fost raportat, raportat corect”.

Totodata, Ministerul Sanatatii a transmis ca institutia a fost informata de catre Directia de Sanatate Publica Bucuresti si managerul Institutului National de Pneumftiziologie “Marius Nasta” „despre demararea unei anchete epidemiologice in cazul identificarii unor de infectii intraspitalicesti in unitatea sanitara”. Si ca „ancheta DSP Bucuresti in aceasta unitate medicala a fost demarata in seara de 9 februarie 2019, imediat dupa ce managerul Institutului a anuntat reprezentantii DSP MB despre identificarea unor cazuri de pacienti cu infectii nososcomiale in sectia de Terapie Intensiva a unitatii sanitare”.

Ancheta epidemiologica a DSP Bucuresti nu s-a incheiat inca. “Inspectorii sanitari au recoltat mai multe probe din sectia ATI a spitalului si au inceput stabilirea contactilor si a locurilor de unde provin pacientii infectati. De asemenea, au fost limitate internarile in sectie si au fost luate masuri de dezinfectie. Vreau sa remarc faptul ca managerul institutului nu numai ca a recunoscut existenta infectiilor nosocomiale in sectia spitalului, dar a si raportat imediat la directia de sanatate publica ceea ce face ca sa poata fi luate de urgenta masurile necesare pentru asigurarea sigurantei pacientilor internati”, a declarat ministrul PIntea, citata intr0un comunicat al MS.

author avatar
Andrei Coman
89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger