AcasăNewsCe a anuntat CNSAS in cazul Isarescu

Ce a anuntat CNSAS in cazul Isarescu

O reactie in cazul acuzatiilor ce planeaza la adresa numelui guvernatorului Bancii Nationale a venit, in cursul dupa-amiezii, din directia Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii.

In primul rand, se mentioneaza ca documentele publicate de cotidianul central, in editia de marti, „au fost studiate la sala de lectura a C.N.S.A.S. de catre cercetatori acreditati in conditiile legii”.

Cu privire la persoana guvernului BNR, pe care jurnalistii de la Romania Libera l-au acuzat ca ar fi „turnat” la Securitate, sub numele de cod „Manole”, reprezentantii CNSAS-ului sustin, intr-un comunicat, ca „in privinta verificarii domnului Mugur ISARESCU, la data de 21.05.2002 Colegiul C.N.S.A.S. a emis Decizia nr. 40 de neapartenenta/ necolaborare cu Securitatea ca politie politica” si ca, din cauza schimbarii legislative, oficialul BNR nu mai poate fi verificat, pe acest subiect, decat in situatia in care apare formulata o astfel de cerere.. „Ca urmare a schimbarii cadrului legal de functionare a C.N.S.A.S., prin O.U.G. nr. 24/2008, reverificarea domnului Mugur ISARESCU nu mai este posibila in conditiile legii. Calitatile detinute de domnia sa, cea de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei si cea de membru al Academiei Romane, fac obiectul verificarilor la cerere, potrivit art. 3 lit. q si o din actul normativ invocat anterior”, se mai mentioneaza in comunicatul CNSAS-ului.

277 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger