Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ce a anuntat CNSAS in cazul Isarescu

Ce a anuntat CNSAS in cazul Isarescu

Autor:

O reactie in cazul acuzatiilor ce planeaza la adresa numelui guvernatorului Bancii Nationale a venit, in cursul dupa-amiezii, din directia Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii.

 

Mugur Isarescu BNR crop 428x500 Ce a anuntat CNSAS in cazul IsarescuIn primul rand, se mentioneaza ca documentele publicate de cotidianul central, in editia de marti, “au fost studiate la sala de lectura a C.N.S.A.S. de catre cercetatori acreditati in conditiile legii”.

Cu privire la persoana guvernului BNR, pe care jurnalistii de la Romania Libera l-au acuzat ca ar fi “turnat” la Securitate, sub numele de cod “Manole”, reprezentantii CNSAS-ului sustin, intr-un comunicat, ca “in privinta verificarii domnului Mugur ISARESCU, la data de 21.05.2002 Colegiul C.N.S.A.S. a emis Decizia nr. 40 de neapartenenta/ necolaborare cu Securitatea ca politie politica” si ca, din cauza schimbarii legislative, oficialul BNR nu mai poate fi verificat, pe acest subiect, decat in situatia in care apare formulata o astfel de cerere.. “Ca urmare a schimbarii cadrului legal de functionare a C.N.S.A.S., prin O.U.G. nr. 24/2008, reverificarea domnului Mugur ISARESCU nu mai este posibila in conditiile legii. Calitatile detinute de domnia sa, cea de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei si cea de membru al Academiei Romane, fac obiectul verificarilor la cerere, potrivit art. 3 lit. q si o din actul normativ invocat anterior”, se mai mentioneaza in comunicatul CNSAS-ului.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!