AcasăNewsCe a anuntat ANM pentru urmatoarele ore pentru Bucuresti si mai multe...

Ce a anuntat ANM pentru urmatoarele ore pentru Bucuresti si mai multe judete!

Iarna e, in continuare, stapana peste Romania. Daca zilele trecute a nins foarte mult, iar temperaturile au fost foarte scazute, de aceasta data ceata face probleme atat in Capitala, cat si in mai multe zone din tara, motiv pentru care meteorologii au emis atentionari. De asemenea, vantul va sufla cu putere in anumite regiuni.

Cuprinse de atentionari nowcasting (cu valabilitate de maximum sase ore-n.r) COD GALBEN sunt, miercuri, intre orele 11 si 14, judetul Vrancea, precum si, local, judetele Ialomita, Calarasi si Ilfov, inclusiv zona periferica de est si nord-est, a municipiului Bucuresti. Specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie au precizat ca aceasta ceata, care va duce la scaderea vizibilitatii sub 200 de metri, izolat chiar si sub 50 de metri, fenomen asociat si cu depuneri de chiciura, afecteaza si drumurile nationale si europene de pe raza judetelor mentionate, inclusiv E 85 si autostrada A2, motiv pentru care conducatorii auto sunt sfatuiti sa manifeste prudenta in trafic si sa tina cont de prognoza, inainte de a pleca la drum, pentru a evita evenimentele rutiere nedorite.

Ceata va scadea vizibilitatea si in Dobrogea, drept pentru care, pana la ora 14, cand expira atentionarea nowcasting COD GALBEN emisa de catre reprezentantii ANM, e bine ca locuitorii acestei zone sa tina cont de avertizare, daca pleaca la drum. SI asta pentur ca fenomenul suce la diminuarea vizibilitatii in trafic sub 200 de metri, posibil chiar si sub 50 de metri, insa izolat.

Totodata, ANM a anuntat ca, pana la ora 17, este valabil un COD GALBEN de vant, ce cuprinde sudul judetului Sibiu, inclusiv Valea Oltului, dar si zona montana a acestui judet. Rafalele vor fi puternice si pot depasi chiar si 70 de km/h.

368 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger