Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » CCR mentine magistratii la butoane

CCR mentine magistratii la butoane

Autor:

Judecatorii CCR au admis, ieri, mai multe obiectii de neconstitutionalitate formulate la adresa legii referitoare la Statutul magistratilor, cel mai greu lovit fiind capitolul legat de raspunderea magistratilor.

 

parlamentari 1 CCR mentine magistratii la butoane

Parlamentarii au o a doua sansa sa-si demonstreze inteligenta propunand o lege care sa iI traga constitutional la raspundere pe magistrati

”Am admis o serie de critici care vizeaza critici intrinseci referitoare la mai multe texte din cuprinsul legii (…). Unele dintre aceste critici, care vizau mai ales raspunderea magistratului, au fost admise si am cerut redefinirea erorii judiciare, a relei-credinte si a gravei neglijente”, a declarat presedintele CCR Valer Dorneanu la finalul unei sedinte catalogata de el drept ”maratonica”. Desi Dorneanu a refuzat sa dea orice detalii, este clar ca modificarile cu ajutorul carora coalitia PSD-ALDE spera sa puna capat abuzurilor comise de magistrati nu au fost acceptate de CCR.

Curtea a umblat si la numirea sefilor Justitiei

Cat de mare este dauna adusa de CCR viziunii PSD-ALDE se va vedea in momentul intoarcerii legii in Parlament si amendarii ei in sensul deciziilor date ieri de Curte. Iar daca tot s-a trezit cu legea returnata, poate ca PSD nu se va mai multumi doar cu prestatia lui Iordache, Nicolae & Comp., si va apela la specialisti din domeniu. Unii capabili sa sanctioneze cum se cuvine cazurile gen ”Portocala” (culmea, celebrul procuror cu porecla de citrice era eliminat de CSM din magistratura tot ieri, chiar in timp ce CCR dezbatea constitutionalitatea Statutului magistratilor) si sa propuna texte menite sa excluda abuzurile, dar si constitutionale cap-coada. CCR nu a sanctionat insa doar prevederile referitoare la responsabilizarea magistratilor ci si pe cele legate de atributiile presedintelui Klaus Iohannis in numirea sefilor parchetelor. Capitol in care Dorneanu a refuzat insa sa dea si cel mai mic indiciu, limitandu-se la a afirma ca  au fost admise obiectii ”care privesc mai buna definire a impartirii atributiilor intre CSM si presedintele Romaniei”.


1 Comentariu la CCR mentine magistratii la butoane

  1. CURIOSUL

    CATI MEMBRI AI CCR AU FOST MEMBRI DE PARTID DUPA 1989, CATI AU AVUT FUNCTII POLITICE, CATI SUNT OFITERI SUB ACOPERIRE, CATI AU ANALIZELE MEDICALE LA ZI SI CATI SUNT TRADATORI………………………..


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!