Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » CCR, inca o amanare in cazul sesizarii privind protocoalele cu SRI

CCR, inca o amanare in cazul sesizarii privind protocoalele cu SRI

Autor:

Dupa ce in urma cu doua zile amanasera pentru joi pronuntarea unei decizii in cazul cererii formulate de la varful Camerei Deputatilor, concluzionand ca mai au nevoie de timp pentru a delibera, aflam ca judecatorii Curtii Constitutionale au stabilit inca un termen in aceasta speta, pentru miercurea viitoare.

 

ccr 350x233 CCR, inca o amanare in cazul sesizarii privind protocoalele cu SRI

Nu e prima amanare in acest caz

Astfel, pronuntarea in privinta cererii de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de-o parte, si Parlamentul Romaniei, Inalta Curte de Casatie si Justitie si celelalte instante judecatoresti, pe de alta parte – in legatura cu semnarea a doua protocoale intre Parchetul General si SRI – ar putea sa se faca pe 19 decembrie. “Curtea Constitutionala, luand act de imposibilitatea constituirii legale a completului de judecata, a dispus amanarea pronuntarii la data de 19 decembrie 2018”, a transmis CCR-ul. Din cate se pare, unul dintre magistratii Curtii nu ar fi putut fi prezent la sedinta de joi, din motive de sanatate.

Sesizarea la CCR a fost facuta in octombrie de Florin Iordache, in ziua in care social-democratului ii fusesera delegate atributiile lui Liviu Dragnea in fruntea Camerei Deputatilor.


2 comentarii to CCR, inca o amanare in cazul sesizarii privind protocoalele cu SRI

  1. Opinca

    CCR ul asta miroase urat de tot a Putin. Sub obladuirea lui Putin vor sa se auto elibereze de sub povara propriilor jafuri a adresa Romaniei si a romanilor. Jafurile mai ale din ultimii doi ani de cand dracul conduce Romania. Nimeni nu face nimic? Noi nu mai avem servicii speciale in slujba romanilor si a Romaniei sau avem doar haite de hoti si tradatori?

  2. ??????

    Opinați că ăștia de la CCR ar trebui să își decline competența către instanțele judecătorești întrucât nu sunt abilitați nici de Constituție și nici de lege să judece legalitatea protocoalelor între instituții ale statului , nu orice diferend referitor la aplicarea legii între instituții ale statului fiind și o speță ce ar putea fi considerată conflict juridic de natură constituțională între autorități publice , în cazul conflictelor juridice ÎCCJ având competența constituțională de interpretare a legii, chestiune despre care judecătorii CCR probabil nu consideră necesară opinia ÎCCJ referitoare la conflictul juridic dintre autoritățile publice ? Deci , remarcați că atribuția de interpretare a aplicării legii este stabilită de Constituție la ÎCCJ și nu la CCR, ÎCCJ putând decide dacă este necesară pronunțarea CCR ?

    Deci, remarcați și faptul că un conflict legislativ de natură constituțională nu ar putea fi într-un protocol ,ci între legi , între ordonanțe ale guvernului, între legi și ordonanțe ale guvernului, între legi și ordonanțe și acorduri și tratate internaționale ce au fost semnate și ratificate, alte spețe referitoare la regulamentele parlamentului, etc. ?


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!