AcasăNewsCCR, decizie in privinta infiintarii Comisiei SPP

CCR, decizie in privinta infiintarii Comisiei SPP

Și ministrul Justiției declară război CCR! Troica Iohannis-Orban-Predoiu pune bocancul pe grumazul Curții Constituționale a României!

Curtea Constitutionala a admis contestatiile deputatilor liberali si useristi pe tema aparitiei asa-numitei Comisii SPP.

Avand, practic, acelasi obiect, sesizarile depuse de parlamentarii PNL si, respectiv, USR la Curtea Consitutionala, pe marginea hotararii Legislativului privind infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta „pentru verificarea activitatii Directorului Serviciului de Protectie si Paza”, Lucian Pahontu, si „a modului in care este posibil ca acesta sa fi implicat institutia in activitati care excedeaza cadrului legal de functionare” au fost conexate si analizate in sedinta de marti a Curtii Constitutionale.

Judecatorii  au deliberat si decis, cu majoritate de voturi – din cate se mentioneaza intr-un comunicat al CCR-ului, sa admita aceste sesizari de neconstitutionalitate, considerand ca dispozitiile Hotararii Parlamentului Romaniei nr. 11/2018 sunt neconstitutionale.

187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger