AcasăNewsCCR da dreptate premierului Dancila in cazul schimbarilor ministeriale

CCR da dreptate premierului Dancila in cazul schimbarilor ministeriale

Dupa ce au analizat cererea venita din partea sefei Guvernului, pe tema numirii si a revocarii unor ministri, judecatorii constitutionali au ajuns la o concluzie.

In prima faza, au decis, cu majoritate de voturi, faptul ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre presedinte si premier. Mai exact, CCR „a admis cererea formulata de prim-ministrul Romaniei si a constatat existenta conflictului juridic de natura constitutionala intre Presedintele Romaniei, pe de o parte, si Guvern, reprezentat de prim-ministru, pe de alta parte, generat de refuzul Presedintelui Romaniei de a emite decretele de revocare din functie a doi ministri si/sau de a emite decretele de constatare a vacantarii functiilor de ministru ca urmare a demisiilor celor doi ministri” – in speta Paul Stanescu si Lucian Sova.

Din comunicatul transmis de Curtea Constitutionala dupa sedinta de miercuri rezulta si faptul ca institutia a decis ca „presedintele Romaniei urmeaza sa emita de indata decretele de constatare a vacantarii celor doua functii de ministru”, dar si ca primul om in stat, Klaus Iohannis, „urmeaza sa raspunda, de indata, in scris si motivat, propunerilor inaintate de prim-ministrul Romaniei cu privire la numirile in functia de ministru”.

Este vorba, reamintim, despre propunerile ca Lia Olguta Vasilescu sa ocupe functia de ministru al Dezvoltarii si, respectiv, ca Mircea Draghici sa preia sefia Ministerului Transporturilor.

197 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cine este Generalul,stie orban si a zis-o cu voce tare,numit de stapanii Coloniei pentru a o sabota si din interior,oare nu se vede chiar daca esti autist,dupa cum zicea si insusi Generalul.Daca guvernantii fac numai rele de ce nu sunt lasati de General sa-si rupa gatul pentru ca mai sunt cateva luni si vin alegeri de tot felul,sau nu fac rele si trebuie sabotati pana la ultimul termen dupa care nu se va mai putea pentru ca i se termina mandatul de mercenar cu ordine si sarcini concrete de sabotor=inalta tradare.Daca Generalul este doar bine intentionat sa-i dorin un al doilea mandat,iar daca nu sa-i moara mana cu care face acel gest fals cand se intoneaza imnul,sau ce se afla sub mana.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger