AcasăNewsCCR ar putea da azi decizia in privinta sesizarii de la Guvern dupa...

CCR ar putea da azi decizia in privinta sesizarii de la Guvern dupa refuzul revocarii sefei DNA

Și ministrul Justiției declară război CCR! Troica Iohannis-Orban-Predoiu pune bocancul pe grumazul Curții Constituționale a României!

Magistratii Curtii Constitutionale sunt la aceasta ora in sedinta de plen. De departe cea mai asteptata decizie din randul aspectelor aflate pe ordinea de zi vizeaza un dosar in pronuntare, si anume sesizarea formulata pe fondul deciziei presedintelui Iohannis de a nu da curs propunerii de revocare a Laurei Codruta Kovesi din postura de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, propunere formulata de ministrul Justitiei.

Dupa ce Klaus Iohannis si-a facut publica decizia, Tudorel Toader a anuntat ca va exista o sesizare la CCR. Ceea ce s-a si intamplat. La primul termen la care s-a analizat aceasta cerere, ministrul Justitiei insusi a venit la Curtea Constitutionala, pentru a sustine sesizarea. S-a intamplat pe 10 mai, data la care judecatorii au amanat hotararea pentru 30 mai.

Asadar, se asteapta sa se vada daca CCR va decide in cadrul sedintei de miercuri daca a existat un „conflict juridic de natura constitutionala intre ministrul justitiei, pe de o parte, si Presedintele Romaniei, pe de alta parte, in principal, si intre Guvernul Romaniei si Presedintele Romaniei, in subsidiar” sau daca va exista o noua amanare.

128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger