Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » CCR amana decizia in cazul sesizarilor lui Tariceanu si Dragnea privind comisia pe alegeri

CCR amana decizia in cazul sesizarilor lui Tariceanu si Dragnea privind comisia pe alegeri

Autor:

Abia peste o saptamana s-ar putea afla raspunsul magistratilor Curtii Constitutionale in privinta sesizarii formulate de presedintii celor doua Camere ale Legislativului, care vor sa se stie, in principal, daca sefa DNA poate fi obligata sau nu sa se prezinte la audieri intr-o comisie parlamentara, in speta la cea privind alegerile prezidentiale din 2009.

 

ccr 350x233 CCR amana decizia in cazul sesizarilor lui Tariceanu si Dragnea privind comisia pe alegeriTotul dupa ce marti, in cadrul sedintei CCR-ului, s-a decis o amanare pentru 3 octombrie a solutionarii cauzei.

Va amintim ca Tariceanu si Dragnea, al doilea si, respectiv al treilea om in stat au sesizat CCR-ul, invoca un posibil conflict juridic intre Legislativ si Ministerul Public “determinat de refuzul procurorului-sef al DNA de a se prezenta in fata comisiei de ancheta a Parlamentului, de refuzul procurorului general de a lua masuri impotriva procurorului sef al DNA cu privire la incalcarea prevederilor legale si refuzul procurorului general de a inainta comisiei de ancheta copie de pe dosarul de urmarire penala nr. 213/P/2017”, mai exact cel vizand alegerile din 2009, dosar clasat de Parchetul General in urma cu cateva luni. Dar si ca respectiva Comisie i-a adresat Laurei Kovesi 3 invitatii de a se prezenta la forul respectiv, de fiecare data primind explicatii de la actuala sefa a DNA, pentru care aceasta a ales sa nu se prezinte la discutii, ulterior si intrebari in scris, la care cea dintai a raspuns.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!