AcasăNewsCCR a respins sesizarile privind Legea 303/2004

CCR a respins sesizarile privind Legea 303/2004

CCR-ul prezidat de Valer Dorneanu i-a tratat cu refuz de aceasta data pe Dragnea si Tariceanu

Obiectiile de neconstitutionalitate formulate de 97 de deputati si, respectiv, de Sectiile Unite ale Instanteu Supreme (Inalta Curte de Casatie si Justitie) pe marginea unor dispozitii din Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor au fost respinse, in sedinta de marti a Curtii Constitutionale.

Sesizarile au fost conexate, avand in vedere ca magistratii Curtii au constatat ca sunt identice, iar dupa analiza s-a ajuns la vot. Iar „in urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a respins, ca neintemeiata, obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile criticate din Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor sunt constitutionale, in raport de criticile formulate”, urmand ca decizia sa fie comunicata presedintelui Iohannis, din cate se precizeaza int-run comunicat al CCR.

129 afisari

2 COMENTARII

  1. Faptul că acuala componenență a CCR funcționează cu încălcarea propriilor decizii opinați că ar trebui să contribuie la invalidarea în instanțele judecătorești a deciziilor actualei componențe a CCR ?

  2. Opinați că președintele ar trebui să acționeze în instanțele judecătorești CCR pentru nepunerea în aplicare a deciziilor CCR referitoare la mandatele judecătorilor CCR ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger